Ανθελληνικές προκλήσεις από Σκοπιανούς και Τούρκους στην ΠΓΔΜ



Εν χορδαίς και οργάνοις υποδέχθηκε η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια πολυμελή τουρκική αντιπροσωπεία για τον εορτασμό της ημέρας εκπαίδευσης τουρκικής γλώσσας στηνΠΓΔΜ. Η φιέστα όμως έκρυβε ανθελληνικούς -και όχι μόνο- πολιτικούς εκβιασμούς.


H Τουρκία έκανε επίθεση φιλίας με όπλο της την τουρκόφωνη μειονότητα στα Σκόπια. "Εδώ στη "Μακεδονία",ας συγχαρούμε τους "Μακεδόνες", τους Αλβανούς, τους Τούρκους, τους Μουσουλμάνους και τους Χριστιανούς που ζουν μαζί σαν υπόδειγμα πλουραλισμού", δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν.
Πίσω από τη γιορτή κρύβεται μια ασφυκτική πίεση προς τους Σκοπιανούς. Η Άγκυρα ζητά μονοπώλιο στην πολιτισμική χειραγώγηση των μουσουλμανικών πληθυσμών γιατί μέχρι τώρα μπίζνες έκαναν και οι γκιουλενιστές.

"Οι "Μακεδόνες" είναι αδελφοί μας στην προσδοκία μας να πολεμήσουν την "τρομοκρατία" είτε πρόκειται για κίνημα είτε για "σωματείο" και να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα εναντίον τους" πρόσθεσε ο Καλίν.


"Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους φίλους και τους αδελφούς μας "Μακεδόνες" τώρα στην ύστατη δύσκολη περίοδο τόσο σε διμερείς όσο και σε διεθνείς πλατφόρμες" ανέφερε από την πλευρά της η Τουλίν Ερκάλ Καρά , Πρέσβης της Τουρκίας στα Σκόπια.

Στα Σκόπια που κάνουν αμάν να βρουν συμμάχους το μήνυμα ελήφθη. "Η Τουρκία παραμένει μόνιμος και φανερός υποστηρικτής μας" δήλωσε ο Όλιζερ Σπαζόφσκι, αντιπρόεδρος της Σκοπιανής κυβέρνησης.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις