Διαψεύδει η Κύπρος: Δεν υπάρχει κοινή άσκηση ΗΠΑ – Τουρκίας



Διαψεύδει η Κύπρος πληροφορίες, αλλά και ανάρτηση στην ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας περί κοινής άσκησης Τουρκίας -ΗΠΑ νότια της Κύπρου.

Τα τουρκικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για άσκηση μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες εντός τηςκυπριακής ΑΟΖ και ύστερα από τουρκική NAVTEX.


Παρόμοια άσκηση δεν έγινε ποτέ, δήλωναν, σύμφωνα με το ΡΙΚ, διπλωματικές πηγές στη Λευκωσία, που χαρακτήρισαν τα τουρκικά δημοσιεύματα ως «υβριδικό αντιπερισπασμό».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι αμερικανική φρεγάτα, που βρίσκεται στην περιοχή εδώ και καιρό και, μεταξύ άλλων, προστατεύει τις εργασίες της Exxon Mobil στο οικόπεδο δέκα, πράγματι έλαβε μέρος σε κοινή άσκηση Ηνωμένων Πολιτειών - Γαλλίας.



Η άσκηση έγινε μετά από άδεια, την οποία εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία.

Οι Τούρκοι έκαναν δική τους παράλληλη άσκηση στην ίδια περιοχή με τα πλοία να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.


Σύμφωνα πάντα με διπλωματικές πηγές στη Λευκωσία όσο προσεγγίζει η στιγμή των αποτελεσμάτων στο οικόπεδο δέκα της κυπριακής ΑΟΖ αναμένεται να υπάρχει κλιμάκωση των τουρκικών μεθοδεύσεων για δημιουργία έντασης.

ΠΗΓΗ:ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις