Δωρεάν εφαρμογή φέρνει τις τιμές των βενζινάδικων στο κινητό σας



Η έξυπνη επιλογή πρατηρίου μπορεί να εξοικονομήσει στον μέσο καταναλωτή ως και μερικές εκατοντάδες ευρώ, σε ετήσια βάση.

Ένα εργαλείο που συμβάλλει σε αυτό είναι το fuelGR, μια ελληνική δωρεάν εφαρμογή για κινητό (Android, iPhone) ή Η/Υ (browser), που παρέχει ενημέρωση για βενζινάδικα και τιμές καυσίμων. Το fuelGR φτιάχτηκε και υποστηρίζεται από τον Φώτη Κόκκορα, λέκτορα στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Θεσσαλίας και τον Δημήτρη Ντέμο, απόφοιτο του ίδιου τμήματος.

Τα δεδομένα πρατηρίων και τιμών, σύμφωνα με τον κ. Κόκκορα, αντλούνται από το Παρατηρητήριο Τιμών Καυσίμων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης όπου οι πρατηριούχοι υποχρεούνται από το νόμο να παρέχουν στοιχεία. Ο συγχρονισμός των τιμών μεταξύ Παρατηρητηρίου Τιμών και του fuelGR server γίνεται περίπου κάθε 15 λεπτά, ενώ η ομάδα ανάπτυξης φροντίζει για τον ακριβή εντοπισμό των βενζινάδικων στο χάρτη και τον εμπλουτισμό των δεδομένων με επιπλέον στοιχεία (τηλέφωνο, κτλ).

Οι εφαρμογές διατίθενται δωρεάν, είναι ιδιαίτερα εύχρηστες, ακριβείς στις πληροφορίες που παρέχουν και δεν περιέχουν άσχετες ενοχλητικές διαφημίσεις.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις