Έρχεται το πρώτο «αιολικό» αυτοκίνητο



Μηχανικοί από την Κολομβία κατασκεύασαν το Eolo ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που μπορεί να φορτιστεί χρησιμοποιώντας αιολική ενέργεια.

Για την κατασκευή του οχήματος συνεργάστηκαν μηχανικοί και σχεδιαστές από το ιδιωτικό πανεπιστήμιο Corporación Universitaria Minuto de Dios που βρίσκεται στη Μπογκοτά.

Το εμπρόσθιο τμήμα του Eolo διαθέτει δύο τεράστιες οπές στο εσωτερικό των οποίων βρίσκεται μια διπλή τουρμπίνα, την οποία έχει πατεντάρει ο Χαβιέρ Ρολντάν.

Η τουρμπίνα μετατρέπει τον αέρα σε ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται σε μπαταρία αυξάνοντας έτσι κατά 10% την αυτονομία του οχήματος, ανεβάζοντάς την στα 130 χλμ.

Ο ηλεκτροκινητήρας που εφοδιάζει το Eolo αποδίδει 88 hp, ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι 100 χλμ/ώρα.

Η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται σε συμβατική πρίζα και μπορεί να φορτιστεί πλήρως μέσα σε τέσσερις ώρες. Στόχος των δημιουργών του είναι να βγει στην παραγωγή το 2019.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις