Δυσαρέσκεια στη Μόσχα για την ένταξη των Σκοπίων «με το ζόρι» στο ΝΑΤΟ

stoltenberg-zaev02

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι τέτοιες κινήσεις βαθαίνουν το χάσμα και αυξάνουν τις εντάσεις στην Ευρώπη
Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για το γεγονός ότι τα Σκόπια «εισήχθησαν με το ζόρι» στο ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες κινήσεις βαθαίνουν το χάσμα και αυξάνουν τις εντάσεις στην Ευρώπη.

«Η απορρόφηση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ με το ζόρι επιβεβαιώνει ότι η πολιτική των "ανοιχτών θυρών" έχει γίνει αυτοσκοπός και ένα εργαλείο με στόχο τη γεωπολιτική επιρροή», ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του. 


Σημειώνεται ότι οι ηγέτες του ΝΑΤΟ συμφώνησαν την Τετάρτη να προσκαλέσουν την ΠΓΔΜ να αρχίσει τις ενταξιακές συνομιλίες με τη Συμμαχία επεκτείνοντας την επιρροή της στα Βαλκάνια και αψηφώντας τη Ρωσία, στον απόηχο της συμφωνίας της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα για το ονοματολογικό.

Νωρίτερα το μεσημέρι, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ παρέδωσε στον Ζόραν Ζάεφ την πρόσκληση των Συμμάχων του ΝΑΤΟ προς την κυβέρνηση των Σκοπίων για έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις