Συλλαλητήρια και στα Σκόπια για τη συμφωνία

skopais

Πορεία διαμαρτυρίας από το «VMRO-DPMNE» την Κυριακή κατά της αλλαγής του ονόματος
Την αντίθεσή του στη συμφωνία για την επίλυση στο ζήτημα της ονομασίας, ξέφρασε γι ακόμη μία φορά, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σταΣκόπια
, το VMRO-DPMNE.

Ο πρόεδρος του κόμματος αυτού, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, δήλωσε μετά την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του VMRO-DPMNE, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στα Σκόπια, ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα καταψηφίσει τη συμφωνία, όταν αυτή φθάσει στη Βουλή της χώρας για κύρωση.


Ο Μίτσκοσκι παρέθεσε τρία επιχειρήματα για να στηρίξει τη θέση του: «Πρώτον, δεν υπάρχει διεθνής συμφωνία που να κυρώνεται από την μία πλευρά και να μην κυρώνεται ταυτόχρονα και από την άλλη. Δεύτερον, αυτό σημαίνει ότι τα Σκόπια θα αναλάβουμε δεσμεύσεις υπό τον όρο να τις υλοποιήσουμε. Ποιες δεσμεύσεις αναλαμβάνει η Αθήνα και ποια είναι τα μέτρα σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της; Το τρίτο ερώτημα είναι πως αυτή η κυβέρνηση ανέλαβε τη δέσμευση να ψηφίσει τη συμφωνία στο κοινοβούλιο με απλή πλειοψηφία και να δεσμεύεται να κάνει αλλαγές στο σύνταγμα, που απαιτούν πλειοψηφία δύο τρίτων;», σημείωσε ο πρόεδρος του VMRO-DPMNE.

«Από μόνη της αυτή η συμφωνία ή σύμφωνο, όπως αποκαλείται, είναι αντίθετη με το σύνταγμα», σημείωσε ο Μίτσκοσκι

Πρόσθεσε ότι το VMRO-DPMNE θα εορτάσει την επέτειο της ίδρυσής του με συγκέντρωση στο Μοναστήρι (Bitola) «εναντίον της συνθηκολόγησης» στο θέμα του ονόματος την Κυριακή 17 Ιουνίου στις 13:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας) και κάλεσε όσους πολίτες διαφωνούν με την πολιτική της κυβέρνησης να συμμετέχουν μαζικά.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις