Φρένο στις κατασχέσεις για οφειλέτες που είναι σε ρύθμιση- Πώς θα ξεμπλοκάρονται οι λογαριασμοί



Την παροχή «ανάσας» στα εκατομμύρια φορολογουμένων που εναντίον τους έχουν επιβληθείκατασχέσεις προωθεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.





Σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΑΔΕ βρίσκεται ήδη σε προχωρημένο στάδιο διαβούλευσης με τις τράπεζες, προκειμένου να γίνεται μερική άρση των κατασχέσεων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών, οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών τους και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.


Αυτό που επιδιώκει η ΑΑΔΕ σε συνεργασία με τις τράπεζες είναι να έχουν πολύ καλύτερη αντιμετώπιση από τη φορολογική διοίκηση οι φορολογούμενοι, στους οποίους αν και επιβλήθηκαν εναντίον τους κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, προχώρησαν σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης και τηρούν ευλαβικά τους όρους και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη ρύθμιση.


Στην πράξη αυτό που γίνεται σήμερα είναι φορολογούμενοι να ρυθμίζουν σε δόσεις ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές και να καλούνται να καταβάλλουν μηνιαίες δόσεις και παράλληλα να παραμένει σε ισχύ η κατάσχεση τραπεζικών τους λογαριασμών, με αποτέλεσμα ποσά που εμφανίζονται σε αυτούς να κατάσχονται. Έτσι δυσκολεύονται να τηρήσουν τις ρυθμίσεις αφού δεν τους μένουν υπόλοιπα στους τραπεζικούς λογαριασμούς.


Οι λύσεις που αναζητούνται προβλέπουν να γίνεται ένας «συμψηφισμός» των ποσών που καταβάλλει κάθε μήνα ο οφειλέτης στο πλαίσιο της ρύθμισης τμηματικής εξόφλησης που έχει πραγματοποιήσει με τα ποσά που κατάσχονται από τον τραπεζικό λογαριασμό και αποδίδονται από την τράπεζα στο δημόσιο ταμείο.


Με αυτό τον τρόπο ποσά που κατατίθενται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών δεν θα κατάσχονται στο σύνολό τους, αλλά μερικώς, προκειμένου να μπορούν να αντεπεξέλθουν καλύτερα στις υποχρεώσεις τους έναντι της Εφορίας.


Πηγή πληροφοριών: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις