Παμμακεδονικές Ενώσεις: Φαρσοκωμωδία της αστυνομίας του Τόσκα τα περί 140.000 –Το συλλαλητήριο θα είναι μόνο η αρχή


Με μια μακροσκελή ανακοίνωση, οι Παμμακεδονικές Ενώσεις επιτίθενται στην κυβέρνηση με αφορμή το συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα.

Στην ανακοίνωσή τους -μεταξύ άλλων- κάνουν λόγο για «προσπάθεια υποβάθμισης του μεγαλειώδους συλλαλητηρίου» από την πλευρά της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσαν:

«Με έκπληξη παρατηρούμε για δεύτερη φορά την κυβέρνηση, να προσπαθεί με κάθε μέσο, να υποβαθμίσει το τεράστιο διαπραγματευτικό πλεονέκτημα που της δίνουν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού, σε σχέση με το σκοπιανό ζήτημα.

Η βιασύνη του πρωθυπουργικού γραφείου, του υπουργού εξωτερικών και στελεχών της κυβέρνησης να μιλήσουν για… μικρό αριθμό συγκεντρωμένων , το μόνο που έχει ως αποτέλεσμα, είναι να ενισχύσει τις ανησυχίες των πολιτών για θέατρο διαπραγματεύσεων με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα.

Από μεριάς της Συντονιστικής Επιτροπής που διοργάνωσε το χθεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο, απαντούμε στην φαρσοκωμωδία της αστυνομίας του κου Τόσκα, που ανέλαβε χρέη τοπογράφου κάνοντας εκτίμηση πλήθους από τις 12μ.μ. (2 ώρες πριν την επίσημη έναρξη), και παρουσίασε βίντεο ελικοπτέρου με… σβησμένη την ώρα, με τα εξής στοιχεία που καταγράψαμε εμείς: 

Α) Στην εφαρμογή που διαχειριζόταν το Συντονιστικό και από την οποία ενημέρωνε την αστυνομία, προκειμένου να βρίσκεται σε επαφή με τους οδηγούς των λεωφορείων που ερχόντουσαν στο συλλαλητήριο, καταγράψαμε την άφιξη 2.618 πούλμαν μέχρι τις 14:10’ που έπεσε το δίκτυο. 

Β) Σύμφωνα με την καταγραφή των ομάδων περιφρούρησης, περίπου στις 4μμ οπότε και κορυφώθηκε η συγκέντρωση του κόσμου, το πλήθος κάλυπτε τους εξής δρόμους:

-Πλατεία Συντάγματος με μεγάλη πυκνότητα
-Αμαλίας μέχρι την συμβολή με την Φιλελλήνων με μεγάλη πυκνότητα και από εκεί ως την συμβολή με την Συγγρού σε αραιή πυκνότητα
-Βασ. Σοφίας έως το Πολεμικό Μουσείο με μεγάλη πυκνότητα και από εκεί ως το Χίλτον σε αραιή πυκνότητα. 
-Πανεπιστημίου μέχρι την Ομήρου με μεγάλη πυκνότητα.
-Ακαδημία με μεγάλη πυκνότητα έως την Κανάρη και από εκεί έως την Λυκαβητου σε αραιή πυκνότητα. 
- Σταδίου έως την Κοραή με μεγάλη πυκνότητα και από εκεί έως την Ομόνοια σε αραιή πυκνότητα. 
-Φιλελλήνων έως την Σουρή με μεγάλη πυκνότητα και από εκεί έως την συμβολή με την Αμαλίας σε αραιή πυκνότητα
- Ερμού έως το Μοναστηράκι με μεγάλη πυκνότητα, και από εκεί και κάτω με αραιή πυκνότητα έως το Θησείο. 
-Μητροπόλεως και Καραγιώργη Σερβίας έως το Μοναστηράκι και την συμβολή με την Αθηνάς, με μεγάλη πυκνότητα.
-Τους κάθετους δρόμους, μεταξύ Φιλελλήνων, Ερμού και Καραγιώργη Σερβίας με μεγάλη πυκνότητα . 

Σε κάθε περίπτωση μιλάμε για το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έλαβε χώρα στην Αθήνα τα τελευταία 15 έτη. Και θα είναι μόνον η αρχή, στην περίπτωση που οι ιθύνοντες δεν λάβουν το σαφές μήνυμα και δεν υπακούσουν στην εντολή του ελληνικού λαού. 

Αιχμές Τόσκα μέσω realfm κατά Μάρδα για τον όγκο του συλλαλητηρίου: Ελάτε να δείτε το βίντεο

«Με βάζετε απέναντι στις ανεύθυνες κουβέντες ενός συνδικαλιστή και στους πρόχειρους υπολογισμούς ενός συναδέλφου μου; Αυτή τη στιγμή εμείς μιλάμε με βάση τους υπολογισμούς, τους οποίους έκαναν οι έμπειροι αστυνομικοί, το έμπειρο επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο πολύ σωστά έκανε τους υπολογισμούς», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας τόσο στον αντιπρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, Θεόφιλο Παπαδάκη όσο και στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Μάρδα για τις εκτιμήσεις που έκαναν σε ότι αφορά τον όγκο του συλλαλητηρίου.

Ο Νίκος Τόσκας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 και τον Νίκο Στραβελάκη, είπε ότι πολύ σωστά έκανε η Αστυνομία και ανακοίνωσε τα αυτά τα νούμερα, λέγοντας «προκειμένου να διευκρινιστεί το μέγεθος του συγκεκριμένου συλλαλητηρίου. Αυτό γίνεται σε όλο τον κόσμο, στις μεγάλες διαδηλώσεις και αυτό θα γίνεται και στη συνέχεια στις μεγάλες συγκεντρώσεις».

Στο ερώτημα αν θα δοθεί στη δημοσιότητα εκ νέου το βίντεο με τα πλάνα με την λανθασμένη ημερομηνία, ο ίδιος απάντησε: 

«Θα φωνάξετε έναν τοπογράφο; Τον τοπογράφο του κ. Μάρδα, αύριο το πρωί, για να σας πει το 1,5 εκατ. μέχρι που θα κάλυπτε κόσμο; Ξέρετε μέχρι που θα κάλυπτε 1,5 εκατ.; Μέχρι τους Αμπελοκήπους και μέχρι τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ελάτε κ. Στραβελάκη στο γραφείο μου, στο γραφείο του Αρχηγού της Αστυνομίας και να δείτε και το αρχικό (σ.σ. βίντεο) και αυτό που βγήκε και όποιο άλλο βίντεο θέλετε».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις