Οθόνη κινητού που ...αυτοθεραπεύεται με ένα άγγιγμα

Οθόνη κινητού που ...αυτοθεραπεύεται με ένα άγγιγμα

Όποιοι διαθέτουν smartphone με μεγάλη οθόνη ξέρουν πολύ καλά την αίσθηση: πας να πιάσεις τη συσκευή, εκείνη γλιστρά από το χέρι, και ο ιδιοκτήτης της προσπαθεί με τρόμο να αποτρέψει το μοιραίο, δηλαδή τη σύγκρουση της οθόνης με το σκληρό πάτωμα.




Συχνά, καταφέρνουμε να αποτρέψουμε την καταστροφή, ωστόσο, άλλες φορές το κακό συμβαίνει και το κινητό μας καταλήγει κάπως έτσι:



Ωστόσο, πλέον, το άγχος του ραγισμένου ή και σπασμένου γυαλιού θα αποτελεί μια μακρινή ανάμνηση, καθώς Ιάπωνες ερευνητές ανακάλυψαν ένα πολυμερές που μοιάζει με γυαλί και μπορεί να... αυτοϊαθεί με απλή πίεση του χεριού σε θερμοκρασία δωματίου!

Η βασική εφαρμογή αυτής της ανακάλυψης είναι, προφανώς, οι οθόνες των κινητών τηλεφώνων, καθώς τα ραγίσματα από μια πτώση θα μπορούν να εξαφανιστούν με απλή πίεση από το χέρι του ιδιοκτήτη της συσκευής.

Σημειώνεται ότι ήδη μια εταιρεία κατασκευής φορητών συσκευών έχει ανακοινώσει ότι έχει κατοχυρώσει πατέντα για γυαλί που ξανακολλάει, ενώ άλλες εταιρείες είχαν χρησιμοποιήσει υλικά που εξαφάνιζαν γρατζουνιές από την πλάτη των κινητών.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις