Τζιχαντιστές ήθελαν μακελειό με θύματα παιδιά στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσδαμ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ)


Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι το ύποπτο αντικείμενο που οδήγησε στην εκκένωση της χριστουγεννιάτικης αγοράς του Πότσδαμ περιείχε εκρηκτικά.

Το κουτί περιείχε μεταλλικό κύλινδρο και ήταν γεμάτο με καρφιά, μαζί με άγνωστη ύλη σε σκόνη η οποία έχει σταλεί στα εργαστήρια για ανάλυση, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Realfm Παντελής Βαλασόπουλος.

Η τρομο-βόμβα παραδόθηκε μέσω ταχυμεταφορών σε φαρμακείο το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά σε καρουσέλ που έχει στηθεί στην Χριστουγεννιάτικη αγορά, στυ οποίο βρίκονταν δεκάδες παιδιά λόγω των γιορτών.

Το αντικείμενο, το οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα Potsdamer Neueste Nachrichten ήταν ένα δέμα 40 επί 50 εκατοστά.

Η αστυνομία αφού απομάκρυνε τον κόσμο από την χριστουγεννιάτικη αγορά και τη γύρω περιοχή στην πόλη Πότσδαμ της Γερμανίας, κοντά στο Βερολίνο, ερεύνησε το ύποπτο κουτί και λίγο αργότερα προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη.

Η Γερμανία βρίσκεται σε επίπεδο υψηλού συναγερμού για το ενδεχόμενο τρομοκρατικών επιθέσεων λόγω απειλών των τζιχαντιστών για νέα τρομοχτυπήματα αλλά και λόγω της περσινής φονικής επίθεσης σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου.

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης η αστυνομία έχει πληροφορίες ότι υπάρχουν και άλλα πακέτα και διεξάγονται εντατικές έρευνες προκειμένου να εντοπιστούν.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο Παντελής Βαλασόπουλος στον ΑΝΤ1:

 Ο ISIS έχει απειλήσει με τρομοχτυπήματα τις ημέρες των εορτών με βίντεο που έχει δημοσιεύσει καλώντας «μοναχικούς λύκους» ανά τον κόσμο να σπείρουν τον τρόμο με αιματηρές επιθέσεις.









Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις