Ερντογάν: Θέλω βαλλιστικούς πυραύλους σαν της Βόρειας Κορέας



«Βόμβα» έριξε στις δηλώσεις του στο Bloomberg Business Forum ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος όχι μόνο υπεραμύνθηκε της επιλογής της χώρας του να αγοράσει ρωσικούς S-400, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει και στην απόκτησή βαλλιστικών πυραύλων.

Αρχικά ο Ερντογάν υποστήριξε ότι είναι καθήκον της κυβέρνησής του να προστατεύσει τη χώρα για να πει στη συνέχεια ότι «την ώρα που η Συρία δίπλα μου έχει S-400, όχι μόνο θα προσπαθήσω να έχω και για μένα S-400 αλλά και S-500 και S-600. Είναι βήματα αναγκαία για την προστασία του εαυτού μας. Κι επίσης πρέπει να κάνουμε βήματα και για βαλλιστικούς πυραύλους».




Να σημειωθεί ότι ο Ερντογάν θα συναντηθεί απόψε με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Στη σημερινή συνάντηση Ερντογάν – Τραμπ αναμένεται να τεθούν επί τάπητος θέματα, που διαφωνούν οι δύο χώρες εδώ και αρκετό καιρό. Το σημαντικότερο ίσως για την Άγκυρα είναι η αποστολή όπλων από την Ουάσιγκτον στην PYD/YPG (Κούρδοι της Συρίας).

Πηγή: Express.co.uk

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις