Απόφαση-σταθμός της FIFA: Πέναλτι ή φάουλ το σπρώξιμο στον διαιτητή!

Απόφαση-σταθμός της FIFA: Πέναλτι ή φάουλ το σπρώξιμο στον διαιτητή!

Μία νέα οδηγία της FIFA, που θα εφαρμοστεί, αρχικά -και άμεσα- στο Champions League, έρχεται να… ταράξει τα νερά στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο! 

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την αποβολή του Κριστιάνο Ρολάντο στον πρώτο αγώνα για το Σούπερ Καπ Ισπανίας (όπου η Ρεάλ νίκησε με 3-1 στην Βαρκελώνη την Μπαρτσελόνα) και την αντίδραση του Πορτογάλου να σπρώξει το διαιτητή, η FIFA έρχεται να υλοποιήσει μια σκέψη την οποία φαίνεται ότι είχε στα σκαριά εδώ και αρκετό καιρό.


 


Από πέρσι η παγκόσμια ομοσπονδία είχε ενσωματώσει στους κανονισμούς το δικαίωμα των διαιτητών να αποβάλλουν έναν ποδοσφαιριστή εφόσον αυτός τους ακουμπήσει, κι αυτό έγινε σε μια προσπάθεια για να μειωθούν οι διαμαρτυρίες των αθλητών.

Ένα χρόνο αργότερα η FIFA έρχεται να ενισχύσει τη συγκεκριμένη απόφαση προσθέτοντας και επιπλέον ποινή πέραν της επιβολής.

Συγκεκριμένα, όπως είχε αποφασιστεί από την περασμένη εβδομάδα (κι απλά η συγκυρία με τον Ρονάλντο επίσπευσε τις εξελίξεις) το σπρώξιμο ποδοσφαιριστή στον διαιτητή δεν θα τιμωρείται, απλά, με κόκκινη κάρτα, αλλά επιπροσθέτως με ελεύθερο χτύπημα!

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως εφόσον ο αθλητής σπρώξει τον διαιτητή εντός της δικής του περιοχής, εκτός της κόκκινης κάρτας θα δίνεται και πέναλτι, ενώ εφόσον η παράβαση γίνεται σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του γηπέδου τότε θα υποδεικνύεται και φάουλ! 

Μάλιστα, η παραπάνω οδηγία αναμένεται να εφαρμοστεί άμεσα, στο φετινό Champions League και κατόπιν να ισχύσει και στις υπόλοιπες διοργανώσεις. 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις