Επίδομα ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες

Επίδομα ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες

Νομοσχέδιο με εργασιακές αλλά και ασφαλιστικές διατάξεις, αναμένεται να καταθέσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στο τέλος Αυγούστου ή τον Σεπτέμβριο στη Βουλή, με στόχο τη θωράκιση της εργατικής νομοθεσίας αλλά και την επίλυση προβλημάτων που διαπιστώθηκαν κατά την υλοποίηση των τελευταίων ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων.




Μεταξύ των διατάξεων που προωθούνται, είναι αυτή που θα αποδεσμεύει την ασφάλιση από την ιδιότητα, στους κλάδους των μηχανικών και των νομικών, ώστε να μην υποχρεώνονται οι συγκεκριμένοι επιστήμονες-αυτοαπασχολούμενοι στην καταβολή εισφορών, στην περίπτωση που δεν έχουν εισόδημα από την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Στο σχέδιο νόμου που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας από την αρμόδια υπουργό Εφη Αχτσιόγλου, με στόχο να κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μόλις ξεκινήσουν οι εργασίες της, περιλαμβάνεται επίσης μια σειρά από εργασιακές διατάξεις για την απλήρωτη και αδήλωτη εργασία, όπως για παράδειγμα η υποχρέωση των εργοδοτών να δηλώνουν ηλεκτρονικά και εκ των προτέρων τις υπερωρίες στο σύστημα Εργάνη.

Επίσης, θα προβλεφθεί ο αποκλεισμός των επιχειρηματιών που παρανομούν, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από κοινοτικά κονδύλια και δημόσιους πόρους.

Στο υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου, σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχει διάταξη με την οποία θα βελτιώνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής από τον ΟΑΕΔ επιδόματος ανεργίας προς τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους...

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις