Παραδόθηκε ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή. Τα οφέλη


Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο κάθετος άξονας της Εγνατίας Οδού Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή. Με την ολοκλήρωση και τη σημερινή απόδοση σε κυκλοφορία και του τελευταίου τμήματος «Κορομηλιά – Κρυσταλλοπηγή», η Εγνατία οδός αποκτά ένα ακόμη κάθετο άξονα, ο οποίος θα αναβαθμίσει, τόσο τις διεθνείς μεταφορές, όσο και την ασφάλεια των μετακινήσεων, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ανάπτυξη του νομού Καστοριάς, αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού και του εμπορίου.

Τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη

Ο άξονας «Σιάτιστα – Κρυσταλλοπηγή», με συνολικό μήκος 72 χιλιομέτρων, συνδέει την Εγνατία Οδό, μέσω του Ανισόπεδου Κόμβου Σιάτιστας, με το Συνοριακό Σταθμό Κρυσταλλοπηγής στα ελληνο-αλβανικά σύνορα.

Αποτελεί τμήμα του Αναλυτικού Διευρωπαϊκού Οδικού Μεταφορών Δικτύου (ΔΕΔ-Μ) επί του ελληνικού εδάφους και η μοναδική εν λειτουργία οδική σύνδεση με την Αλβανία.

Μέσω της σύνδεσής του με τον Πανευρωπαϊκό Άξονα VIII, ο οποίος διατρέχει την Αλβανία από δυσμάς προς ανατολάς, εξασφαλίζει την πρόσβαση προς τα Τίρανα και το Δυρράχιο καθώς και προς ενδιάμεσους σταθμούς όπως η Κορυτσά, το Πόγραδετς και το Ελμπασάν.

Συνοπτικά, τα σπουδαιότερα κοινωνικοοικονομικά οφέλη από την ολοκλήρωση του άξονα είναι:

-Βελτίωση στην εξυπηρέτηση της διεθνούς ροής κυκλοφορίας από και προς την Ελλάδα,

-Διευκόλυνση της ενδοπεριφερειακής και διασυνοριακής συνεργασίας με ταυτόχρονη άρση της απομόνωσης στη διασυνοριακή περιοχή,

-Ανάδειξη του κομβικού ρόλου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στα Δυτικά Βαλκάνια,

-Ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και περαιτέρω ανάπτυξη των Νομών Καστοριάς και Κοζάνης,

-Εξοικονόμηση του χρόνου μετακίνησης, λόγω αύξησης της ταχύτητας κυκλοφορίας. Ο χρόνος διέλευσης ολόκληρου του άξονα μειώνεται κατά 13 λεπτά.

-Βελτίωση της οδικής ασφάλειας και μείωση του αριθμού των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτω

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις