Η πρώτη κατάθεση της Πλεξίδα για την τραγωδία στο Σαραντάπορο- Πώς συνετρίβη το μοιραίο ελικόπτερο

Χαμηλή πτήση, ομίχλη, πρόσκρουση στα σύρματα της ΔΕΗ, απώλεια στήριξης, βίαιη προσγείωση, αποκόλληση της μηχανής, που καταπλακώνει τους τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες. Καρέ καρέ η χτεσινή τραγωδία στο Σαραντάπορο Ελασσόνας μέσα από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του ΓΕΣ και την πρώτη μαρτυρία της επιζήσασας.
Οι φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας που φτάνουν στα χέρια του υπουργού Αμυνας αμέσως μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών άκρως σοκαριστικές. Υπουργός και ειδικοί αμέσως αποφαίνονται ότι «το ελικόπτερο κάρφωσε», είναι τελείως διαλυμένο. Πιλοτήριο και καμπίνα μία άμορφη μάζα και, το πιο συγκλονιστικό, η μηχανή του ελικοπτέρου αποκολλημένη έχει καταπλακώσει το πιλοτήριο και την καμπίνα με τους τέσσερις στρατιωτικούς!
Οι παρατηρήσεις των ειδικών μέσα από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα έρχονται να επιβεβαιωθούν από την πρώτη περιγραφή που έκανε η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα που επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο και διασώθηκε καθώς είχε τύχη... βουνό. Κατά την πρόσκρουση στο έδαφος εκτινάχθηκε σε μεγάλη απόσταση από τα συντρίμμια και δεν την καταπλάκωσε η μηχανή!
«Πετούσαμε χαμηλά»
Κατά την πρώτη κατάθεσή της, όπως αναφέρει το ethnos.gr, η αρχιλοχίας είπε: «Πετούσαμε χαμηλά όταν πέσαμε σε ομίχλη. Η ορατότητα ήταν άκρως περιορισμένη έως μηδενική. Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και έχασε την ισορροπία του. Ολα έγιναν σε κλάσμα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου και όταν ύστερα από αρκετή ώρα τις ξαναβρήκα ήταν να σαν να ξυπνούσα ύστερα από ένα εφιαλτικό όνειρο, όμως με αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα».
Η κοπέλα νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, με κάταγμα λεκάνης και χτυπήματα σε χέρια, πόδια και αυχένα. Υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και εισήχθη προληπτικά στην εντατική μονάδα, χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιον κίνδυνο. Στο πλευρό της βρέθηκαν από χθες το μεσημέρι οι γονείς της από τα Τρίκαλα, που κάνουν λόγο για θαύμα, όπως και ο σύζυγός της από τον Βόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις