«Κόκκινη κάρτα» στους συνδικαλιστές

 Οι κινητοποιήσεις στα ΜΜΜ, πλήττουν τους πολίτες τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ

Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να στείλει μήνυμα προς τους συνδικαλιστές των μέσων μαζικής μεταφοράς λόγω των αλλεπάλληλων κινητοποιήσεών τους προκάλεσε ποικίλες εντυπώσεις, την άμεση αντίδραση του ΚΚΕ και αργότερα και του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Με τις συνεχείς απεργίες των ΜΜΜ, αντί να τιμωρείτε την κυβέρνηση, τιμωρείτε τους πολίτες που είναι οι μόνοι που δεν φταίνε. Σταματήστε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ στον λογαριασμό του στο Twitter. «Χρειάζεται αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.
Καμία απεργία χωρίς το 50%+1 των εργαζομένων. Να μπει τέλος στην ασυδοσία των συνδικαλιστών» προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Αφορμή ήταν η χθεσινή, τρίτη μέσα σε ένα 15νθήμερο, 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς.
Παρέμβαση ΚΚΕ
Το ΚΚΕ έκανε λόγο για «απέχθεια της ΝΔ για το δικαίωμα στην απεργία» και κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανωθούν και να αντιπαλέψουν τα μέτρα.
«Η ΝΔ επιτίθεται στο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της απεργίας, στην προσπάθειά της να ξεπεράσει σε αντιλαϊκότητα τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος της έχει πάρει την μπουκιά απ’ το στόμα με την προσήλωσή του στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής» σχολίασε ο Περισσός. «Σε ένα ακόμα νεοφιλελεύθερο κρεσέντο, ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την απεργία στα ΜΜΜ για να επιτεθεί συνολικά στα δικαιώματα των εργαζομένων» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ με ειδική αναφορά στη συγκυρία, καθώς, όπως αναφέρει, «η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της κανονικότητας στην αγορά εργασίας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις