Νέες απειλές από Τουρκία σε ΕΕ: Περιμένουμε άλλα τρία εκατ. πρόσφυγες

Νέες απειλές από Τουρκία σε ΕΕ: Περιμένουμε άλλα τρία εκατ. πρόσφυγες

«Να το σκεφτεί αυτό η Ευρώπη», ανέφερε με νόημα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ.

Νέες απειλές από την Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή την φορά από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ.

Όπως δήλωσε με νόημα ένα νέο «κύμα», 3 εκατομμυρίων προσφύγων, είναι στη φάση της μετακίνησης από το Ιράν προς την Τουρκία. 

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, υπάρχουν περίπου 3 εκατ. πρόσφυγες στο Ιράν και κινούνται προς την Τουρκία. Δυστυχώς είναι κατά κύριο λόγο Αφγανοί ξανά, από τα ανατολικά του Ιράν», είπε ο Καϊνάκ σε συνέντευξη στο CNN Türk, προειδοποιώντας την Ευρώπη.


Ο Τούρκος αξιωματούχος εξέφρασε και την ανησυχία της Αγκύρας για την «αδιαφορία» της Τεχεράνης σχετικά με τη μετανάστευση προς την Τουρκία. «Το Ιράν αγνοεί τη μετανάστευση από εκεί προς την Τουρκία, για να μην πούμε ότι τους βοηθούν», σχολίασε σχετικά.

Ο Καϊνάκ σημείωσε με νόημα ότι οι πρόσφυγες θέλουν να πάνε στην Τουρκία ως ενδιάμεση στάση και όχι για να μείνουν στη χώρα. «Η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος πρέπει να το σκεφτεί αυτό. Δεν θέλουν να μείνουν στην Τουρκία. Θέλουν να περάσουν στη Δύση και για αυτούς η Τουρκία είναι ένα σημαντικό εμπόδιο και υπομένει ένα σημαντικό κόστος», τόνισε ο Καϊνάκ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις