Έκλεψαν... ένα κέρμα που αξίζει μια περιουσία

Έκλεψαν... ένα κέρμα που αξίζει μια περιουσία
Το μεγαλύτερο χρυσό κέρμα του κόσμου, του οποίου η αξία υπολογίζεται σε 3,4 εκατομμύρια ευρώ, έκανε… φτερά από προθήκη μουσείου του Βερολίνου.
Σύμφωνα με τη γερμανική αστυνομία, οι δράστες παραβίασαν ένα παράθυρο για να εισέλθουν τα ξημερώματα στο μουσείο Bode και να αρπάξουν το νόμισμα που είναι φτιαγμένο από ατόφιο χρυσάφι.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αξία του είναι τουλάχιστον τριπλάσια εξαιτίας του βάρους του και της καθαρότητας του χρυσού (99,99%), κάτι που του έχει χαρίσει μία θέση στο Βιβλίο Γκίνες.«Βάσει των πληροφοριών που έχουμε, πιστεύουμε πως οι κλέφτες έσπασαν ένα τζάμι στην πίσω πλευρά του μουσείου, δίπλα στις ράγες του τρένου. Μετά εισήλθαν στο κτήριο και κατευθύνθηκαν στη συλλογή νομισμάτων, όπου άρπαξαν ένα κέρμα από ατόφιο χρυσάφι, βάρους 100 κιλών και ονομαστική αξία ενός εκατομμυρίου δολαρίων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας, Βίνφριντ Βένζελ.
Το χρυσό κέρμα έχει στη μία όψη την προτομή της Βασίλισσας Ελισάβετ και στην άλλη τρία φύλλα σφενδάμου, του εθνικού συμβόλου του Καναδά.
Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, ενώ παραμένει μυστήριο πως κατάφεραν να εξουδετερώσουν τα μέτρα ασφαλείας και να ξεφύγουν με το πολύτιμο νόμισμα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις