Δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης αποχωρεί από την ρωσική αγορά

Δημοφιλές μέσο κοινωνική δικτύωσης αρνήθηκε να εφαρμόσει την απαίτηση της Ρωσικής Επιτροπής Εποπτείας Επικοινωνιών (Riskomnadzor), να διατηρεί τα προσωπικά δεδομένα των ρώσων πολιτών εντός της επικράτειας της Ρωσίας.
Ο λόγος για το LinkedΙn, ανακοίνωσε με επιστολή του, πως δεν ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί περαιτέρω στην ρωσική αγορά.
Η Roskomnadzor δήλωσε ότι έλαβε σήμερα Τρίτη, εκ μέρους του αρμόδιου για θέματα δημόσιας πολιτικής αντιπροέδρου της εταιρείας LinkedIn Corporation, κ Πάμπλο Τσάβες σχετική επιστολή, στην οποία αναφέρεται ότι «Η εταιρεία δεν προτίθεται να παραβιάσει την ρωσική νομοθεσία...επιβεβαιώνοντας κατ αυτόν τον τρόπο ότι δεν ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στην ρωσική αγορά».
Η Roskomnadzor, είχε καταχωρήσει το εν λόγω κοινωνικό δίκτυο στον κατάλογο των εταιρειών που παραβιάζουν τα δικαιώματα όσων δικαιούνται να έχουν προσωπικά δεδομένα και ξεκίνησε να μπλοκάρει τον ιστότοπο τον Νοέμβριο του 2016. Ο νόμος «Περί προσωπικών δεδομένων», ο οποίος υποχρεώνει τόσο τις ρωσικές όσο και τις ξένες εταιρείες να διατηρούν τα προσωπικά δεδομένα των ρώσων πολιτών εντός της επικράτειας της Ρωσίας, έχει τεθεί σε ισχύ στην Ρωσία της 1η Σεπτεμβρίου του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις