Τρεις αερομαχίες ελληνικών και τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο

Τρεις αερομαχίες ελληνικών και τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο

Δύο τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο, αγνόησαν τις προειδοποιήσεις και ανάγκασαν τους Έλληνες πιλότους να εμπλακούν σε αερομαχίες σε τρεις περιπτώσεις για να τα αναχαιτίσουν

Νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου σημειώθηκαν σήμερα από αεροσκάφη της Τουρκίας. Δεν είναι όμως, οι τρεις παραβιάσεις που σημειώθηκαν, ούτε η μία παράβαση του FIR Αθηνών, ούτε υπήρξε κάποια υπερπτήση πάνω από κάποιο ελληνικό νησί. Αυτό που είναι ανησυχητικό και αποτελεί σαφέστατα ποιοτική διαφοροποίηση, είναι το γεγονός πως υπήρξαν τρεις εμπλοκές των τουρκικών αεροσκαών που εισέβαλαν στον εθνικό εναέριοχώρο, με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής.

Τον τελευταίο καιρό τα τουρκικά μαχητικά, παραβίαζαν και έκαναν υπερπτήσεις, όμως, αυτή τη φορά, παρά την παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου της Ελλάδας και παρά τις προειδοποιήσεις, οι Τούρκοι πιλότοι συνέχισαν την πτήση τους, αναγκάζοντας τους Έλληνες πιλότους να εμπλακούν σε σκληρά dogfights και μάλιστα σε τρεις περιπτώσεις. 

Τα δύο τουρκικά μαχητικά, μπήκαν στον ελληνικό εναέριο χώρο στην περιοχή του βορειοανατολικού και κεντρικού Αιγαίου. Και τα δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα. Παρά το γεγονός ότι «αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» από τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, οι Τούρκοι χειριστές επέλεξαν να κλιμακώσουν και προκάλεσαν σκληρές εικονικές αερομαχίες σε τρεις περιπτώσεις, πράγμα εξαιρετικά ασυνήθιστο.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις