Αχτσιόγλου: Η στάση του ΔΝΤ εμποδίζει την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης

Αχτσιόγλου: Η στάση του ΔΝΤ εμποδίζει την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης

Με τη γερμανίδα ομόλογό της επικοινώνησε τηλεφωνικά η υπουργός Εργασίας, στην οποία επισήμανε ότι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι κομβικής σημασίας για την κυβέρνηση

Τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 30 λεπτών με την υπουργό Εργασίας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Andrea Nahles, είχε σήμερα, Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η εν εξελίξει διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους πιστωτές της στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, στο σκέλος που αφορά τις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα. Η υπουργός επισήμανε στη γερμανίδα ομόλογό της ότι η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί ένα κομβικού χαρακτήρα ζήτημα για την ελληνική κυβέρνηση και τον κόσμο της εργασίας στην Ελλάδα. Τόνισε επίσης ότι αποτελεί τροχοπέδη, για την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, η αρνητική στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, παρά το γεγονός πως υπέρ των ελληνικών θέσεων τάσσονται:
- Το πόρισμα της διεθνούς επιτροπής Εμπειρογνωμόνων,
- Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) καθώς και
- Κορυφαίοι πολιτικοί παράγοντες της ΕΕ.

Θετική ήταν η ανταπόκριση της κυρίας Andrea Nahles αναφορικά με την κομβική θέση που κατέχουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο.

Οι υπουργοί Εργασίας των δύο χωρών συμφώνησαν να υπάρχει μεταξύ τους ένας ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας και ενημέρωσης για την πορεία των διαπραγματεύσεων

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις