Στην Yamaha Motor το φημισμένο βραβείο Τεχνολογίας Oyamada

Στην Yamaha Motor το φημισμένο βραβείο Τεχνολογίας Oyamada

Πίσω από το χαμηλό βάρος της νέας R1 βρίσκονται κάποιες ριζοσπαστικές τεχνολογίες κατασκευής μεταλλικών εξαρτημάτων. Και αυτές ακριβώς απέφεραν στην Yamaha Motors το 51ο Αναμνηστικό Βραβείο Oyamada, θεσμοθετημένο από το Ινστιτούτο Ελαφρών Μετάλλων της Ιαπωνίας (JILM).
oorooa2
Το βραβείο απενεμήθη σε μια ειδική τελετή στις 5 Νοεμβρίου 2016, σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Ibaraki. Το Βραβείο καθιερώθηκε το 1951 με σκοπό την προώθηση της επιστήμης και της τεχνολογίας των ελαφρών μετάλλων και την ανάπτυξη της σχετικής βιομηχανίας. Το JILM  είναι η μοναδική ακαδημαϊκή κοινότητα στην Ιαπωνία με αντικείμενο τα ελαφρά κράματα αλουμινίου, τιτανίου και μαγνησίου.
oorooa3
Το Βραβείο Oyamada απονέμεται ως αναγνώριση των ερευνητικών προγραμμάτων που καταλήγουν σε προηγμένες μεθόδους κατασκευής και χρήσης ελαφρών μετάλλων.
Το φετινό γραφείο δόθηκε σε αναγνώριση της τεχνολογίας που ανακάλυψαν και χρησιμοποίησαν οι μηχανικοί της Yamaha στην κατασκευή του αλουμινένιου ρεζερβουάρ, των μπιελών από τιτάνιο, των ζαντών από μαγνήσιο αλλά και άλλων πανάλαφρων εξαρτημάτων του YZF-R1 2017.
oorooa4
Είναι η 4η φορά που το Αναμνηστικό Βραβείο Oyamada απονέμεται στην Yamaha Motor. Τις προηγούμενες φορές είχε απονεμηθεί για μια νέα τεχνολογία κατασκευής σφυρήλατων εμβόλων (1998), κυλινδροχιτώνιων με χρήση ενός νέου κράματος αλουμινίου ταχείας στερεοποίησης (2002) και μοτοσυκλετιστικών πλαισίων από κράμα αλουμινίου (2005).
oorooa5oorooa6oorooa1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις