Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα 6,3% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης

Σταθερά πρώτη στην προτίμηση των ψηφοφόρων παραμένει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς νέα δημοσκόπηση δείχνει διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων κατά 6,3 ποσοστιαίες μονάδες .
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία Κάπα Research, για λογαριασμό της εφημερίδας το «Βήμα της Κυριακής». η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 16,5%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5% και το ΚΚΕ με 5,2%.
Στα υπόλοιπα κόμματα, το Ποτάμι συγκεντρώνει 1,8%, οι ΑΝΕΛ 2,2%, ωστόσο με την αναγωγή μπαίνει οριακά στη Βουλή, όπως και η Ένωση Κεντρώων, που στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 2,5%, η Λαϊκή Ενότητα 1,2%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1% και η Πλεύση Ελευθερίας 2,2% (που όμως με την αναγωγή μπορεί να μπει στη Βουλή). «Αλλο κόμμα» είπε το 4,7% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων, της λευκής ψήφου και της αποχής ανέρχεται στο 27,9%.
Επίσης, το 34% των ερωτηθέντων προκρίνει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ ή μία κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, ενώ το 23,5% προκρίνει μία αυτοδύναμη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή μία κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στην ερώτηση, "Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό", το 23,5% των ερωτηθέντων επιλέγει τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το 18% τον Αλέξη Τσίπρα. Παράλληλα, το 65% εκτιμά ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας το 2017 θα χειροτερέψει και το 14% θα βελτιωθεί.
Να σημειωθεί ότι η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 21-22 Δεκεμβρίου, δηλαδή μετά την αναγγελία των παροχών του πρωθυπουργού για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις