Με έλλειμμα 1 δισ. ευρώ κλείνει το 2016 για το ΙΚΑ

Έλλειμμα 1 δισ. ευρώ θα παρουσιάσει το ΙΚΑ μέσα στο 2016 σύμφωνα με τον απολογισμό δράσης που παρουσίασε ο διοικητής του Ιδρύματος. Αυτό το έλλειμμα είναι μικρότερο κατά 1 δισ. ευρώ από την αρχική πρόβλεψη του προϋπολογισμού του ιδρύματος που είχε παρουσιασθεί ακριβώς πριν από έναν χρόνο και εκτιμούσε σε 2,037 δισ. το φετινό έλλειμμα.
Ο κ. Διονύσης Καλαματιανός χαρακτήρισε τα οικονομικά αποτελέσματα του ΙΚΑ κατά τη διάρκεια του 2016 ως «τα καλύτερα της τελευταίας επταετίας». Σύμφωνα με τον απολογισμό δράσης του ΙΚΑ η εικόνα του είναι η εξής:
  • Το ενδεκάμηνο του έτους 2016 συγκριτικά με το αντίστοιχο ενδεκάμηνο του έτους 2015 τα έσοδα βελτιώθηκαν κατά 455,23 εκατομμύρια ευρώ ή ποσοστό 4,77%.
  • Για 4ο συνεχή μήνα το ΙΚΑ δεν δανείστηκε για την καταβολή των συντάξεων.
  • Ο οικονομικός απολογισμός του 2016 κλείνει με έλλειμμα ύψους ενός (1) δισεκατομμυρίου ευρώ, όταν ο προϋπολογισμός του 2016 προέβλεπε έλλειμμα 2,037 δισ. ευρώ.
  • 122.000 κύριες και επικουρικές συντάξεις στην αναμονή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις