Χωρίς λεωφορεία και σήμερα η Θεσσαλονίκη- Κρίσιμη γενική συνέλευση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

Χωρίς αστικά λεωφορεία μένει για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Ωστόσο, μετά τη χτεσινή δέσμευση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για καταβολή των οφειλομένων τη Δευτέρα, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν σήμερα Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν.
Η Γ.Σ. είναι προγραμματισμένη για τις 10 το πρωί, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και σε αυτή καλούνται οι 2.300 εργαζόμενοι στον Οργανισμό, για να λάβουν αποφάσεις, συνεκτιμώντας τη στάση και του αρμόδιου υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη, αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρόεδρος του Συνδικάτου των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης, χαρακτήρισε σε δηλώσεις του στο Thestival θετική την παρέμβαση του πρωθυπουργού, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι την τελική απόφαση για το τί μέλλει γενέσθαι τις επόμενες ημέρες, θα τη λάβει η Γενική Συνέλευση.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι έχουν λαμβάνειν μισθούς δύο μηνών και πρόθεση της κυβέρνησης είναι αυτοί να καλυφθούν από χρήματα που θα φτάσουν στον ΟΑΣΘ από τη διαφορά του ΦΠΑ. Το οφειλόμενο ποσό από την αύξηση του ΦΠΑ ανέρχεται στα 17 εκ. ευρώ και πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταβάλλει άμεσα τα 12 εκ. ευρώ και τα υπόλοιπα στις αρχές του 2017. Εάν η διαδικασία αυτή αποδειχθεί χρονοβόρα, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να δοθεί προκαταβολικά η επιχορήγηση του Δεκεμβρίου στον Οργανισμό, η οποία, ωστόσο, επαρκεί για να πληρωθεί μόνο ένας μισθός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις