Δοκιμάζουμε το BMW C 650 Sport

img

Η σχέση της BMW με τα scooter σφυρηλατήθηκε πάνω στο μοντέλο C1. Η νέα σειρά maxi scooter C 650 σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας σχέσης.

Στόφα πρωταγωνιστή

Η σχέση της BMW με τα scooter σφυρηλατήθηκε πάνω στο μοντέλο C1. Η νέα σειρά maxi scooter C 650 σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας σχέσης, απαλλαγμένης από τις αγκιλώσεις του παρελθόντος. Μένει να δούμε αν το νέο ειδύλλιο θα έχει και την ανάλογη ανταπόκριση στην αγορά, όπου ο ανταγωνισμός έχει ήδη ταμπουρωθεί σε πιο πλεονεκτικές θέσεις μάχης.

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΦΩΤΗΣ ΡΑΪΣΗΣ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΣ, Ν.Β.

Η BMW Motorrad αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με την αναδυόμενη αγορά των maxi scooter μόλις το 2012, τη στιγμή όπου σύσσωμοι οι Ιάπωνες κατασκευαστές είχαν καταθέσει τις δικές τους προτάσεις από το 2000. Ήταν τότε που οι Βαυαροί παρουσίασαν τη σειρά C 600S/650GT, θέλοντας γρήγορα να επανασυστηθούν μετά την εμπορική αποτυχία του μοντέλου C1 που προηγήθηκε, εκείνο το ιδιότυπο scooter με την οροφή και τις ζώνες ασφαλείας αν θυμάστε! Μπορεί τα C 600/650 να δημιούργησαν μια νέα βάση πελατών στο μοτοσυκλετιστικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, όμως σύντομα διαπιστώθηκαν προβλήματα τεχνικής φύσης που δημιούργησαν ερωτηματικά αξιοπιστίας.

Προκειμένου να μην τρωθεί για 2η φορά η φήμη της εταιρίας στα scooter, μας προέκυψαν από φέτος τα νέα C 650 Sport & GT, που δεν δημιουργήθηκαν από παρθενογένεση -δομικά έχουν πολλά κοινά στοιχεία με τους προκατόχους– όμως φαίνεται να είναι απαλλαγμένα από ..παιδικές ασθένειες και σίγουρα έχουν μια πιο στιβαρή τεχνολογική βάση να επιδείξουν. Οι μηχανικοί έκαναν επεμβάσεις στη μετάδοση, ρυθμίζοντας το CVT και ενισχύοντας το συμπλέκτη προκειμένου να ανταποκρίνεται καλύτερα στη σκληρή χρήση και στη σπορ οδήγηση. Ρύθμισαν επίσης την απόσβεση της ανάρτησης, με έμφαση σε άνεση και ασφάλεια.








Που στοχεύει;

Χωρίς αμφιβολία, η πιο εμβληματική παρουσία στην κατηγορία είναι αυτή της Yamaha με το T-Max. Το Honda Integra μπορεί να μην εγείρει ..λάγνα πάθη, όμως έχει ένα μοναδικό τρόπο να συνδέει τον κόσμο των scooter με αυτό των μοτοσυκλετών. Δυο maxi scooter που προσδιορίζουν τον άμεσο ανταγωνισμό στην πρόταση BMW, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε τη διαχρονική πρόταση της Aprilia με το θηριώδες SRV 850 ή/και το καταξιωμένο Suzuki Burgman 650. Με αυτές τις σκέψεις επιδιώξαμε να βρεθούμε πάνω στη σέλα ενός C 650 Sport, με στόχο να επιβεβαιώσουμε αν και κατά πόσο έχουν βάση οι υψηλές προσδοκίες που έχει θέσει η BMW για το νέο της scooter! Οι 60 ίπποι -και όχι μόνο- είναι το μεγάλο του ατού..





Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις