Xρυσές δουλειές: Πουλάνε βόμβες, νάρκες και χειροβομβίδες του 2ου Π.Π. στην μαύρη αγορά

Xρυσές δουλειές: Πουλάνε βόμβες, νάρκες και χειροβομβίδες του 2ου Π.Π. στην μαύρη αγορά
Δεκάδες βόμβες που είχαν πέσει στην Πολωνία κατά την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου χωρίς να εκραγούν, πάνω από 300 χειροβομβίδες της ίδιας περιόδου και νάρκες ανακαλύφθηκαν από τις αρχές.
Οι πολωνικές αρχές θεωρούν ότι το πολεμικό υλικό του 2ου Π.Π. είχε συγκεντρωθεί με σκοπό την πώλησή τους στην μαύρη αγορά για την δημιουργία βομβών.
bombs_2.jpg
Οι 322 χειροβομβίδες και οι 90 νάρκες ανακαλύφθηκαν σε δάσος έξω από την πόλη Rozan της Πολωνίας.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας το ενεργό εκρηκτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τις βόμβες, τις νάρκες και τις χειρομβομβίδες του 2 Π.Π. ήταν 203 κιλά, υλικό το οποίο αφού ασφαλίστηκε μεταφέρθηκε σε μονάδες του πολωνικού στρατού για να φυλαχτεί.
Το Rozan ήταν σημαντική εμπορική πόλη κατά τον Μεσαίωνα, ενώ έγινε πόλη στρατηγικής σημασίας τον 20αιώνα όταν φιλοξένησε μεγάλη φρουρά του ρωσικού αυτοκρατορικού στρατού.
bombs_3.jpg
Κατά τον 2ο Π.Π. καταστράφηκε ολοσχερώς κατά την εισβολή των Γερμανών στην Πολωνία ενώ από εκεί ξεκίνησε και η αντεπίθεση των Ρώσων στην Γερμανία.
Μετά τον 2ο Π.Π. μόνο το 5% των σπιτιών της πόλης είχαν παραμείνει όρθια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις