Εφηβοι συνελήφθησαν στις ΗΠΑ για χάκινγκ στον αρχηγό της CIA


Εκτός από το λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τζον Μπρέναν, αρχηγού της αμερικανικής CIA, οι έφηβοι -22 και 24 ετών- φέρονται να απέκτησαν πρόσβαση στα e-mail αξιωματούχων του FBI και του Λευκού Οίκου, χρησιμοποιώντας την κοινωνική μηχανική, δηλαδή εξαπατώντας από τηλεφώνου υπαλλήλους των κυβερνητικών υπηρεσιών για να αλλάξουν το password τους κατά τη βούληση των "Crackas with Attitude".

H εφημερίδα Wall Street Journal γράφει για τη σύλληψη του Andrew Otto Boggs, 22 ετών, και του Justin Gray Liverman, 24 ετών, οι οποίοι φέρονται να είναι μέλη της κολεκτίβας χάκερ γνωστής ως Crackas with Attitude, δύο φερόμενα ως μέλη της οποίας είχαν συλληφθεί νωρίτερα στη Μεγάλη Βρετανία. Ο επικεφαλής της ομάδας, ο 16χρονος Cracka λέγεται ότι ήταν ανάμεσα στους συλληφθέντες του Φεβρουαρίου, οι οποίοι βαρύνονται με τις ίδιες κατηγορίες των νεότερων.

Τέσσερα άτομα κατάφεραν να αποκτήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στους λογαριασμούς του επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών James R. Clapper Jr., του πρώην αναπληρωτή διευθυντή του FBI Mark Giuliano, της βοηθού αξιωματούχου του FBI Amy Hess, του επικεφαλής της εταιρείας Centra Technology που συνεργάζεται με τη CIA, Harold Rosenbaum καθώς και του Gregory Mecher, συζύγου της διευθύντριας επικοινωνίας στον Λευκό Οίκο, Jen Psaki.

Στην περίπτωση του αρχηγού της CIA, οι Αρχές λένε ότι ένας από την ομάδα των Crackas κατάφερε να ξεγελάσει την τεχνική υποστήριξη της Verizon, υποδυόμενος συνάδελφό τους. 

Στα e-mail του πρώην αναπληρωτή διευθυντή του FBI κατάφεραν να μπουν ζητώντας μέσω τηλεφώνου από την τεχνική υποστήριξη του FBI να γίνει reset στο password του διευθυντή. Αργότερα, βρέθηκαν στοιχεία δεκάδων αστυνομικών του Μαϊάμι, στοιχεία που τους αποδίδεται η κατηγορία ότι απέσπασαν από τα e-mail του προαναφερόμενου αξιωματούχου.

Στους Βρετανούς εφήβους αποδίδεται η εξαπάτηση από τηλεφώνου με τις μεθόδους της κοινωνικής μηχανικής και στους Αμερικανούς εφήβους η πρόσβαση, η απόσπαση απόρρητων στοιχείων και η ανάρτησή τους στο Ίντερνετ. Otto και Liverman αναμένεται να προσαχθούν σε δίκη την επόμενη εβδομάδα στην Αλεξάνδρεια, Βιρτζίνια.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις