Γερμανία: «Ρίχνει» 58 εκατ. ευρώ για τη ΝΑΤΟϊκή βάση στο Ιντσιρλίκ

Γερμανία: «Ρίχνει» 58 εκατ. ευρώ για τη ΝΑΤΟϊκή βάση στο Ιντσιρλίκ

Για την κατασκευή πίστας για τα γερμανικά αεροσκάφη Tornado αλλά και κτιριακών εγκαταστάσεων

Ποσό 58 εκατ. ευρώ αποδέσμευεσε το γερμανικό υπουργείο Άμυνας, για επένδυση στη νατοϊκή βάση στο Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, με σκοπό την ενίσχυση των επιχειρήσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Την είδηση μετέδωσε το Spiegel online και αναμεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τις οποίες η ιστοσελίδα επικαλείται το γερμανικό υπουργείο Άμυνας, το ποσό των 58 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την κατασκευή πίστας για τα γερμανικά αεροσκάφη Tornado, αλλά και κτιριακών εγκαταστάσεων για τις ανάγκες των γερμανικών δυνάμεων που παίρνουν μέρος στις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Στην είδηση αναφέρεται επίσης ότι από τότε που η Γερμανία συμμετέχει στις επιχειρήσεις, τα γερμανικά αεροσκάφη σταθμεύουν σε χώρους των αμερικανικών αεροσκαφών, η τεχνική υποστήριξη των αεροσκαφών γίνεται με τη συμβολή των συμμάχων και οι γερμανοί στρατιωτικοί φιλοξενούνται σε προσωρινούς χώρους.

Τον περασμένο Ιούνιο, μετά την απόφαση της γερμανικής Βουλής να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Aρμενίων το 1915, κλιμακώθηκε η ένταση στις σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας, με αποτέλεσμα οι τουρκικές Αρχές να μην επιτρέπουν μέχρι στιγμής σε γερμανούς βουλευτές να επισκεφθούν τη γερμανική δύναμη στο Ιντσιρλίκ.

Τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών είχε δηλώσει ότι, αν Τουρκία έδινε άδεια σε γερμανούς κρατικούς λειτουργούς να επισκεφθούν το Ιντσιρλίκ, αυτό θα ήταν ένα θετικό βήμα και για την κατάργηση των θεωρήσεων για τους τούρκους πολίτες που θα ταξιδεύουν σε χώρες-μέλη της ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις