Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Αυξήθηκε στο 1,93 δισ. το έλλειμμα

Αυξήθηκε στο 1,93 δισ. το έλλειμμα

Έλλειμμα 1.933 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1.751 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015 
παρουσίασε την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2016 το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.
Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 29.934 εκατ. ευρώ, από 27.994 εκατ. ευρώ πέρυσι. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται 43 εκατ. ευρώ από τη μεταφορά των αποδόσεων ομολόγων του ελληνικού δημοσίου από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Όσον αφορά στις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 1.573 εκατ. ευρώ που αφορούν στην πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, διαμορφώθηκαν σε 32.283 εκατ. ευρώ, από 30.106 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2015.
Τέλος, το πρωτογενές πλεόνασμα διαμορφώνεται σε 2,4 δισ. ευρώ έναντι 3,06 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!