Συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη είχαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ.


Συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη είχαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ.

Ύστερα από πρόταση του δημάρχου, οι εργαζόμενοι θα έχουν αύριο συνάντηση με τον πρόεδρο της ΠΕΔΚΜ Λάζαρο Κυρίζογλου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπουτάρης είπε: "Θα ζητήσουμε από τον κ. Σπίρτζη μια άμεση συνάντηση προκειμένου να δούμε πώς θα λυθεί το πρόβλημα διότι και οι ίδοι αντιλαμβάνονται ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις ταλαιπωρούν τον κόσμο αλλά ταλαιπωρούνται εξίσου και αυτοί με τη μη καταβολή μισθών και με το τεράστιο χρέος που έχει το κράτος προς τον ΟΑΣΘ, το οποίο από ό,τι είδα είναι γύρω στα 130 εκατομμύρια. Δεν μπορεί ο κόσμος της Θεσσαλονίκης να ταλαιπωρείται συνεχώς και συστηματικά με τη λογική ότι δεν τηρούνται οι υποχρεώσεις κυρίως του κράτους".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του ΟΑΣΘ Δημήτρης Τσερμενίδης είπε ότι: "Μετά την πρόταση του δημάρχου να συναντήσουμε αύριο τον κ. Κυρίζογλου είμαι υποχρεωμένος να συγκαλέσω συμβούλιο τη Δευτέρα και να εισηγηθώ ότι εφόσον προσδιοριστούν όλα αυτά που συμφωνήσαμε σήμερα οι εργαζόμενοι θα αναστείλουν τις κινητοποιήσεις. Για άλλη μια φορά θέλω να τονίσω την αδιαλλαξία του υπουργείου Μεταφορών για τα τρομερά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ που τους ενδιαφέρει η μισθοδοσία Ιουνίου και Ιουλίου, αλλά και η αβεβαιότητα για το μέλλον της εργασίας μας, η αβεβαιότητα για το μέλλον της συγκοινωνίας.

Τέλος, ο πρόεδρος ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλιδης δήλωσε: "Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ δεν είναι τρελοί να απεργούν μέσα στο κατακαλόκαιρο προκειμένου να διεκδικήσουν τους μισθούς τους. Απεργούν γιατί η κυβέρνηση δεν τηρεί τις συμβατικές της υποχρεώσεις και αυτό τους οδηγεί τρία χρόνια τώρα να βρίσκονται σε ένα περιβάλλον αβεβαιοτητας και ανασφάλειας".

Δείτε τα βίντεο του Thestival:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις