Βελτιωμένες υπηρεσίες από την Mozilla


Η μηχανή αναζήτησης της Google είναι πολύ καλή στο να βρίσκει για παράδειγμα οδηγίες για να φτιάξεις ένα κέικ, να φτιάξεις το δικό σου PC ή να μαστορέψεις κάτι μόνος σπίτι σου. Αυτό απαιτεί Google search και να κάνεις κλικ σε ένα website.

Στη συνέχεια διαβάζεις και αν χρειαστείς περισσότερο περιεχόμενο, πας πίσω και να διαλέξεις κάποιο άλλο αποτέλεσμα και ούτω καθεξής.

Τι θα λέγατε όμως αν υπήρχε ένας πιο έξυπνος τρόπος να σερφάρεις το web; Αυτό θέλει να κάνει η Mozilla, με το Context Graph, το οποίο θα προτείνει στους χρήστες ποια σελίδα να επισκεφτούν μετά. Η πρόταση γίνεται με βάση αυτά που διαβάζει ο χρήστης εκείνη την στιγμή.



Είναι παρόμοιο με αυτό που κάνει το Facebook, όταν σου προτείνει άρθρα που μπορεί να σε ενδιαφέρουν. Το Context Graph θα λειτουργεί ως εξής: Για παράδειγμα, αν μαθαίνεις να φτιάχνεις κάτι καινούργιο, όπως μια επισκευή σε ένα ποδήλατο, το κουμπί forward θα σε βοηθάει να βρεις άλλα αποτελέσματα, βασισμένα στα βήματα που ακολούθησαν άλλοι χρήστες για να λύσουν κάποιο παρόμοιο πρόβλημα.

Η Mozilla είχε δοκιμάζει μια παρόμοια λειτουργία με το δοκιμαστικό Activity Stream. Παρόλα αυτά, δεν γνωρίζει αν το Context Graph γίνει αποδεκτό, αλλά πιστεύει ότι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα.



ΠΗΓΗ: techblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις