Eντυπωσιακές εικόνες από την ανέλκυση των F-16 στην Κρήτη - ΦΩΤΟ

Eντυπωσιακές εικόνες από την ανέλκυση των F-16 στην Κρήτη - ΦΩΤΟ

Από την Τρίτη 28 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, ανέλκυση τμημάτων και μειζόνων συγκροτημάτων αεροσκάφους F-16 Blk 52+, το οποίο κατέπεσε λόγω μηχανικής βλάβης στις 4 Δεκεμβρίου 2014, προκειμένου να διερευνηθούν τα ακριβή αίτια της πτώσης του.

Στην επιχείρηση ανέλκυσης του αεροσκάφους, από βάθος περίπου χιλίων μέτρων (1000m), συμμετείχαν ομάδα εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής Διερεύνησης του Αεροπορικού Ατυχήματος της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), δύτες της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Υποβρύχιων και Θαλάσσιων Εγκαταστάσεων (ΚΟΣΥΘΕ) της ΠΑ και ερευνητικό προσωπικό του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιας Έρευνας (ΕΛΚΕΘΕ), το οποίο είχε και την ευθύνη υλοποίησης της ανέλκυσης.


Οι συμμετέχοντες στην επιχείρηση επέβαιναν στο Ωκεανογραφικό Σκάφος «Αιγαίο».

Προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια που προκάλεσαν το εν λόγω ατύχημα υλοποιήθηκαν δύο αποστολές στις οποίες συμμετείχαν οι εμπειρογνώμονες αξιωματικοί της ΠΑ που συγκροτούν την Επιτροπή Διερεύνησης του Αεροπορικού Ατυχήματος, δύτες της Κινητής Ομάδας Συντήρησης Θαλασσίων Εγκαταστάσεων της ΠΑ και ερευνητικό προσωπικό του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιας Έρευνας που επέβαιναν στο Ωκεανογραφικό Σκάφος «Αιγαίο». Σημειώνεται ότι η ανάθεση της ανέλκυσης στο ΕΛΚΕΘΕ έγινε κατόπιν υλοποίησης δημόσιου διαγωνισμού.


Η πρώτη αποστολή, που έλαβε χώρα από τις 10 ως τις 15 Δεκ 2014, είχε ως σκοπό τον εντοπισμό του Α/Φ, την επιλογή των τμημάτων και μειζόνων συγκροτημάτων που θα βοηθούσαν την Επιτροπή Διερεύνησης να ρίξει φως στα αίτια πρόκλησης του ατυχήματος και η αξιολόγηση της κατάστασής τους προκειμένου να διαπιστωθεί η δυνατότητα ανέλκυσής τους.


Η δεύτερη αποστολή, που εκτελέστηκε με απόλυτη επιτυχία από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 7 Ιουλίου 2016, είχε ως σκοπό την ανέλκυση των τμημάτων και μειζόνων συγκροτημάτων του εν λόγω Αεροσκάφος που επιλέχθηκαν από την πρώτη αποστολή.


Οι δύο αποστολές λόγω του μεγάλου βάθους, 1000m (περίπου), που βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους χαρακτηρίζονται ως μοναδικές και με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Ωστόσο στέφθηκαν από επιτυχία λόγω της υψηλής κατάρτισης του προσωπικού του ΕΛΚΕΘΕ και της ΠΑ, της καλής συνεργασίας και προετοιμασίας που έγινε καθώς και του χρησιμοποιούμενου ρομποτικού εξοπλισμού του ΕΛΚΕΘΕ.



Πηγή militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις