Κωδικός: Έγκλημα - Τι σημαίνουν τα τατουάζ των φυλακισμένων [photos]

Κωδικός: Έγκλημα - Τι σημαίνουν τα τατουάζ των φυλακισμένων [photos]

Είναι τοις πάσοι γνωστό πως τα τατουάζ είναι βασικό συστατικό της κουλτούρας του υποκόσμου και των φυλακών σε όλο τον κόσμο. Από τους γιαπωνέζους γιάκουζα μέχρι τη Μάρα Ματρούτσα του ελ Σαλβαδόρ κι από τους Αρείους νεοναζί μέχρι τους γκάνγκστερ της Ινδονησίας, η κάθε συμμορία έχει τα δικά της διακριτικά και σύμβολα, τα οποία κάνουν δηλώσει στη δική τους «γλώσσα».

Οι ψυχίατροι λένε πως το τατουάζ είναι μια προσπάθεια να «κοσμηθεί» το σώμα και να καλυφθεί η δολοφονική αλλά υποσυνείδητη αίσθηση της ντροπής που κατατρώει τον εγκληματία.

Οι κοινωνιολόγοι πως είναι ένας τρόπος να αισθάνεσαι ότι ανήκεις, μια διεστραμμένη μεν κοινωνικοποίηση δε. Οι ποινικοί λένε πως είναι ένας τρόπος να ξηγηθείς και να επιβιώσεις στη ζούγκλα των φυλακών.

Σε κάθε περίπτωση τα τατουάζ είναι η τέχνη του να δηλώνεις με μαύρα στίγματα τα μαύρα της ψυχής – απειλή ή έμμεση απόπειρα εξιλέωσης. Ιδού τα πιο χαρακτηριστικά τατουάζ που μιλάνε τη γλώσσα των φυλακών. Δεν κάνει κακό να έχει κανείς το νου του...



Το δάκρυ: Το πιο κλασικό τατουάζ φυλακισμένων. Αν και οι «έξω» μπορούν να το ερμηνεύσουν με διάφορους τρόπους, μέσα στη φυλακή σημαίνει ένα πράγμα: «Σκότωσε άνθρωπο».


Δάκρυ - περίγραμμα: Σημαίνει «δουλειά» που δεν έχει ολοκληρωθεί. Οπως για παράδειγμα, όταν προσπάθησαν να σκοτώσουν κάποιον και δεν τα κατάφεραν ή σχεδιάζουν να πάρουν εκδίκηση όταν βγουν.


Ρολόι χωρίς δείκτες: Συμβολίζει το χρόνο που έχει παγώσει. Το κάνουν έγκλειστοι με πολύ μεγάλες ποινές ή ισόβια.
Το μήνυμα: «Τι ώρα είναι;» «Δεν έχει σημασία. Δεν αλλάζει κάτι.»




Μάτια στο υπογάστριο: Το «χτυπάνε» ιδίως ρώσοι φυλακισμένοι και σημαίνει ένα πράγμα: «είμαι ομοφυλόφιλος». Σκεφτείτε το ως πρόσωπο με ιδιαίτερα μακριά.... μύτη και θα καταλάβετε το μήνυμα.




Πέντε τελείες: Ένα πολύ διακριτικό τατουάζ, που το κάνουν πολλοί εγκληματίες, είτε μέσα στη φυλακή είτε όταν βγουν. Αυτό το μοτίβο σημαίνει πως ο άνθρωπος πέρασε κάποιο χρόνο στη «στενή». Οι τέσσερις τελείες είναι οι τοίχοι και η πέμπτη ο φέρων-έγκλειστος.


Τριφύλλι ή/και AB: Άμα δείτε κάποιον με αυτό το σύμβολο, καλύτερα να απομακρυνθείτε. Στις αμερικανικές φυλακές, είναι το σύμβολο των μελών της Aryan Brotherhood, της συμμορίας με ρατσιστικό προσανατολισμό τύπου «Οι ανώτεροι Λευκοί, οι υπάνθρωποι μαύροι». Μη σας μπερδεύει το τριφύλλι, αυτοί οι γκάγκστερ είναι κανονικοί... ανθρωποφάγοι.




«ACAB» ακρωνύμιο της φράσης «All Cops Are Bastards».

...Προέρχεται από τις βρετανικές φυλακές και φοριέται από όσους έχουν κάνει στόχο ζωής να μισούν τους «μπάτσους».


Ιστός της αράχνης: Αν και μάλλον συνηθισμένο τατουάζ, ιδίως όταν είναι στον αγκώνα σημαίνει ότι ο φέρων έχει περάσει κάποιο χρόνο σε σωφρονιστικό ίδρυμα, π.χ φυλακές ανηλίκων. Όσο πιο μεγάλος ο ιστός, τόσο μεγαλύτερος ο χρόνος της θητείας. Αλλά μην είστε και σίγουροι. Μπορεί να είναι fan των No Doubt.


Μαχαίρι στο λαιμό: Στις ρώσικες φυλακές, ένα μαχαίρι κατά μήκος των ώμων και «μέσα» από το λαιμό είναι το πλέον διαβόητο στην κουλτούρα των φυλακόβιων. Σημαίνει ότι ο άνθρωπος που το έχει σκότωσε κάποιο μέσα στην φυλακή και είναι διαθέσιμος ως πληρωμέος δολοφόνος.





1488: Πολύ γνωστό τατουάζ των νεοναζί και άλλων ρατσιστών Άρειων υπερεθνικιστών. Το «14» αναφέρεται στο σύνθημα των 14 λέξεων «Πρέπει να εξασφαλίσουμε την ύπαρξη των ανθρώπων μας και ένα μέλλον για τα Λευκά Παιδιά». Το «8» αναφέρεται στα «88 επιταγές», ένα ρατσιστικό μανιφέστο από τον θεωρητικό του ρατσισμού David Lane που το έγραψε ως κατάδικος.





Συρματόπλεγα: Ο καθένας έχει και το δικό του συμβολισμό, αλλά στις φυλακές το πράγμα αλλάζει. Στο μπράτσο, κάθε «αγκάθι» σημαίνει και ένα χρόνο εγκλεισμού. Στο μέτωπο όμως σημαίνει ισόβια.





Τρεις τελείες στο εξωτερικό του ματιού ( ή και στο χέρι): Σημαίνουν «Mi Vida Loca», μια φράση των μελών συμμοριών των καρτέλ. Πάει να πει πως ο άνθρωπος αυτός είναι εφ΄όρου ζωής «ταγμένος» σε μια συμμορία.





"EWMN": Στα δάχτυλα αυτά τα τέσσερα γράμματ σημαίνουν "Evil, Wicked, Mean, Nasty." Δηλαδή: «Δαιμόνιος, κακός, ποταπός, μοθηρός», όπως και να 'χει όχι το καλύτερο παιδί.... Ξηγημένα πράματα.





Τριαντάφυλλο με αγκάθια: Στην Ασία και τη Ρωσία, όποιος έχει τέτοιο τατουάζ δηλώνει πως πέρασε τα 18α γενέθλιά του στη φυλακή. Καλό παιδί, από κούνια...





Χέρια ενωμένα σε προσευχή: Στο τρίγωνο του Διαβόλου (Ονδούρας, Σαλβαδόρ Honduras, Γουατεμάλα» αυτό το τατουάζ σημαίνει «Σχώρα με μάνα για την τρελή ζωή μου». Υπονοεί όχι μόνο μεταμέλεια για όσα έχουν κάνει αλλά και αναγνώριση πως δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη συμμορία γιατί αν το κάνουν η μητέρα τους θα δολοφονηθεί ως τιμωρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις