Οι αστυνομικοί με τα ποδήλατα επέστρεψαν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης


Η καλοκαιρινή περίοδος άρχισε κι επίσημα και οι αστυνομικοί με τα ποδήλατα ξεκίνησαν πιο εντατικά τις περιπολίες τους. Έβαλαν βερμούδες, κοντομάνικα μπλουζάκια και κράνη, πήραν τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα και άρχισαν να «οργώνουν» κεντρικούς δρόμους της πόλης, με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την παροχή τουριστικών πληροφοριών.

Το συγκεκριμένο τμήμα της ΕΛΑΣ λειτούργησε πιλοτικά, για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη, στις 4 Σεπτεμβρίου 2015, στα περσινά εγκαίνια της Διεθνούς ‘Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Λίγες μέρες μετά επεκτάθηκε και στην Αθήνα αλλά και σε νησιά, ενώ πριν λίγο καιρό παρουσιάστηκε στην Κέρκυρα. Οι αστυνομικοί περιπολούν πλέον καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και όποτε το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου.

Έλεγχοι σε τουριστικές περιοχές και... κλήσεις

Ο κύριος σκοπός των αστυνομικών με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα είναι η εξυπηρέτηση των τουριστών και η παροχή οδικών και άλλων πληροφοριών, τόσο τουριστικού όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος. Παράλληλα, συνεργάζονται με άλλες υπηρεσίες της Αστυνομίας και φορείς με στόχο την διευθέτηση προβλημάτων, αλλά και την διευκόλυνση των επισκέψεων σε τουριστικές περιοχές. «Σκοπός είναι η αναβάθμιση της προστασίας και της εξυπηρέτησης των πολιτών καθώς και η άμεση επέμβαση σε ανάλογες περιπτώσεις, μέσω της ευέλικτης αστυνομικής δομής», αναφέρει στο thestival.gr η διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας, Κατερίνα Ματθαίου.

Πέρα από θέματα που αφορούν στον τουρισμό, ποδηλάτες αστυνομικοί μπορούν να παρέμβουν και σε ήπια περιστατικά, όπως σε μια διαμάχη, μία αντιδικία κλπ. Επίσης, στις αρμοδιότητές τους εντάσσεται και η τήρηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, ενώ τους δίνεται η δυνατότητα να βεβαιώσουν ακόμη και παραβάσεις, όπου χρειαστεί. Οι αστυνομικοί με ποδήλατα υπάγονται στο τμήμα της Τουριστικής Αστυνομίας της Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης. Είναι εξοπλισμένοι με όλα τα απαιτούμενα είδη που διαθέτει ένας αστυνομικός σε περιπολίες, δηλαδή οπλισμό, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορητό ασύρματο, ενώ φοράνε ειδική στολή ποδηλάτη.

Συνολικά, απασχολούνται στην υπηρεσία έξι άτομα, τα οποία πραγματοποιούν περιπολίες σε τρεις βάρδιες των έξι ωρών καθημερινά με την κάθε ομάδα να αποτελείται από δύο αστυνομικούς.

Οι περιοχές

Τα σημεία στα οποία πραγματοποιούνται περιπολίες είναι περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος κυρίως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην Νέα Παραλία, στην Διεθνή Έκθεση, στον Λευκό Πύργο, στην οδό Αγίου Δημητρίου κ.α. Ανάλογα με την επισκέψιμότητα που διαπιστώνεται κάθε μέρα σε τουριστικές περιοχές δίνονται στους αστυνομικούς και οι αντίστοιχες εντολές για να κινηθούν.

Ο θεσμός των αστυνομικών με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα θα συνεχιστεί και θα ενταθεί ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, που διαπιστώνεται αυξημένη τουριστική κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις