Με μέτρα παρωδία αντιμετωπίζει η Βουλή τη συστηματική απουσία υπουργών

Με μέτρα παρωδία αντιμετωπίζει η Βουλή τη συστηματική απουσία υπουργών

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία στη Βουλή απαντιέται στην τρέχουσα περίοδο το 55% των ερωτήσεων

Ημίμετρα για την ανακούφιση των βουλευτών και όχι για την αντιμετώπιση του ουσιαστικού προβλήματος που δημιουργεί η συστηματική πλέον αδιαφορία του συνόλου σχεδόν των υπουργών της κυβέρνησης να μετέχουν στον κοινοβουλευτικό έλεγχο προωθεί η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του κοινοβουλίου επί κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και προεδρίας του κ. Ε. Μεϊμαράκη στην Βουλή απαντιόνταν το 80% των ερωτήσεων, επί προεδρίας της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου το 75% ενώ στην τρέχουσα περίοδο το ποσοστό με τα βίας φθάνει στο 55%.

Oπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της Ολομέλειας Νικήτας Κακλαμάνης κατά την σημερινή συνεδρίαση όπου από τις 20 ερωτήσεις δεν θα απαντηθούν οι 14 η Διάσκεψη προσανατολίζεται στο να δώσει το δικαίωμα στους βουλευτές να αναπτύσσουν την ερώτησή τους στην περίπτωση που ο ερωτώμενος υπουργός απουσιάζει αδικαιολόγητα για δεύτερη φορά.

Το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης απόφασης – εφόσον εγκριθεί – θα είναι μάλλον κωμικό καθώς οι βουλευτές θα ρωτούν τις άδειες υπουργικές καρέκλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις