Παρέμβαση Σπίρτζη στην Ε.Ε.

Παρέμβαση Σπίρτζη στην Ε.Ε.

«Η πρακτική της Τουρκίας σε θέματα αεροπορικής ασφάλειας δεν αποτελεί πρόβλημα της Ελλάδας ή της Κύπρου αλλά ευρωπαϊκό ζήτημα» σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Εκπροσωπώντας την Ελλάδα στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ολλανδικής Προεδρίας, στις 7 Ιουνίου 2016 στο Λουξεμβούργο, ο Ελληνας υπουργός στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στο θέμα των παραβιάσεων της Τουρκίας. Μάλιστα υποστήριξε ότι στηρίζει μεν την εντολή διαπραγμάτευσης με την Τουρκία ως ένδειξη καλής θέλησης, αλλά διευκρίνισε ότι εφόσον η Επιτροπή αρχίζει διαπραγματεύσεις, η Τουρκία οφείλει να απέχει από πρακτικές παρενόχλησης εμπορικών αεροσκαφών.

Επίσης στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε. έγινε συζήτηση προσανατολισμού για τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου από πετρελαιοκίνητα οχήματα με αφορμή τη δημοσιοποίηση, τον Σεπτέμβριο του 2015 της πρακτικής της Volkswagen να χρησιμοποιεί μη επιτρεπόμενα συστήματα αναστολής σε διάφορα μοντέλα οχημάτων.

Ο κ. Σπίρτζης τοποθετήθηκε κατά της γερμανικής πρότασης τροποποίησης του ισχύοντος κανονισμού στην κατεύθυνση της «διεύρυνσης» των περιπτώσεων χρήσης των συστημάτων αναστολής για τη μέτρηση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου. Επίσης τόνισε ότι είναι θέμα δημοκρατικής λογοδοσίας το Συμβούλιο Υπουργών να μην κάνει «εκπτώσεις» στις θέσεις του όταν τα υπό εξέταση θέματα αφορούν μεγάλες κατασκευαστικές βιομηχανίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις