Φόβοι για Brexit: Αποσύρονται γερμανικά κεφάλαια από τη Βρετανία

Φόβοι για Brexit: Αποσύρονται γερμανικά κεφάλαια από τη Βρετανία

Περαιτέρω μείωση 6% παρουσίασε ο όγκος των γερμανικών επενδύσεων, πέφτοντας στα 4,4 δισ. ευρώ

Οι επενδυτές αναδεικνύουν τις ροπές της αγοράς. Αυτό είναι μία πραγματικότητα, την οποία κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί. Υπό αυτήν την έννοια, τα «μηνύματα» των επενδυτών ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου στη Βρετανία δεν είναι θετικά. Γερμανικές εταιρείες αποσύρουν μέρος των κεφαλαίων τους, υπό το φόβο ενός ενδεχόμενου Brexit, το οποίο θα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην εγχώρια, στην ευρωπαϊκή, αλλά και στην παγκόσμια οικονομία.

Ο περιορισμός των γερμανικών επενδυτικών κεφαλαίων στη Βρετανία αγγίζει το 6% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, πέφτοντας στα 4,4 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Bundesbank, ενώ στη διάρκεια του 2015 είχε καταγραφεί κάθετη πτώση της τάξης του 40%.

«Μια έξοδος της Βρετανίας σημαίνει αβεβαιότητα για τις γερμανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην χώρα» δήλωσε ο Μάρκους Κέρμπερ, γενικός διευθυντής της BDI Federation. «Οι εταιρείες αντιδρούν σε αυτό, καθυστερούν ή μειώνουν τις επενδύσεις τους» πρόσθεσε, περιγράφοντας το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί, αλλά και τους φόβους για ένα πιθανό Brexit. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ίδιου, η αβεβαιότητα θα διαρκέσει τουλάχιστον για μία περίοδο δύο ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις