Τα 8 χειρότερα όπλα που κατασκευάστηκαν ποτέ

Τα 8 χειρότερα όπλα που κατασκευάστηκαν ποτέ

Αν και οι κατασκευαστές τους είχαν μεγάλες προσδοκίες γι αυτά τα όπλα, η πορεία τους έδειξε πως υστερούσαν σε πολλά πράγματα.

Δείτε παρακάτω τα οκτώ χειρότερα όπλα που κατασκευάστηκαν ποτέ.


Το πιστόλι gyrojet ήταν μία από τις πιο δημιουργικές ιδέες στην ιστορία των σύγχρονων πυροβόλων όπλων.

Ρίχνοντας μικρές ρουκέτες και όχι αδρανείς σφαίρες, είχαν μικρή ανάκρουση και δεν απαιτούσαν βαριά κάνη για να αντισταθεί στην πίεση των αερίων. Η ταχύτητα κατά την έξοδο από τον σωλήνα ήταν πολύ χαμηλή, αλλά αυξανόταν σε περίπου 380 m / s σε 9,1 m. Το αποτέλεσμα ήταν ένα πολύ ελαφρύ όπλο με εξαιρετική βαλλιστική.

Αλλά τα όπλα αυτά ήταν τρομερά αναξιόπιστα και, επομένως, η κυκλοφορία τους σταμάτησε.

Χώρα: ΗΠΑ

Μπήκε σε υπηρεσία: 1965

Τύπος: Περίστροφο

Ακτίνα βολής: 165 πόδια

Ικανότητα ριπών: έξι γύροι


Το οπλοπολυβόλο Chauchat υποδείγματος 1915 υπήρξε με διαφορά το χειρότερο οπλοπολυβόλο όλων των εποχών, αν και χρησιμοποιήθηκε σχεδόν από όλους τους συμμαχικούς στρατούς στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ήταν επιρρεπές σε συνεχείς εμπλοκές, ακόμα και με λίγη σκόνη, πόσο μάλλον στις συνθήκες μάχης.

Χώρα: Γαλλία

Μπήκε σε υπηρεσία: 1915

Τύπος: Υποστηρικτικό όπλο

Ακτίνα βολής: 3.280 πόδια

Ικανότητα ριπών: 20 γύροι


Το Colt Model 1911 ήταν δημιούργημα ενός πολύ ικανού ανθρώπου, του John Moses Browning, που είναι ο πατέρας πολλών σύγχρονων πυροβόλων όπλων.

Το Colt Model 1911 βελτιώθηκε ελαφρά στην αρχές της δεκαετίας του '20 όταν αντικαταστάθηκε το πίσω κάτω μέρος της λαβής που περιέχει και το ελατήριο του κόκκορα με ένα καμπουρωτό κομμάτι (το αρχικό σχέδιο είχε ένα ίσιο κομμάτι στην θέση αυτή). Αλλάχθηκε επίσης το σχήμα του κόκκορα, υιοθετήθηκε μια πιό κοντή σκανδάλη, καθώς και μια μακρύτερη ασφάλεια λαβής (grip safety). Το νέο μοντέλο ονομάστηκε Colt Government Model M1911-Α1.

Το 1929, η Colt παρήγαγε επίσης ένα πιστόλι 1911, βασισμένο στo νεό για την εποχή φυσίγγιο 0.38 Super, ενώ το 1931 παρήχθη μια έκδοση 0.22 LR του πιστολιού, που έφερε την ονομασία ACE. H Αμερικάνικη αγορά λάτρεψε το 1911, οι πωλήσεις του οποίου ήταν πραγματικά σημαντικές.

Με αυτήν την μορφή, το όπλο παρήχθη κατά τη διάρκεια των υπόλοιπων ετών μέχρι 2o ΠΠ. Τότε, οι αυξημένες ανάγκες σε πιστόλια οδήγησαν την Colt να εκχωρήσει το δικαίωμα παραγωγής του όπλου σε διάφορους άλλους κατασκευαστές όπως η Ithaca, η Remington-Rand, η Union Switch & Signal, η Singer κλπ.

Χώρα: Μεγάλη Βρετανία

Μπήκε σε υπηρεσία: 1900

Τύπος: Περίστροφο

Ακτίνα βολής: 131 πόδια

Ικανότητα ριπών: έξι γύροι


Το krummlauf ήταν μία ακόμη απ' τις φουτουριστικές-σουρεαλιστκές κατασκευές των χιτλερικών.

Αυτό το όπλο κατασκευάστηκε για να πυροβολεί γύρω από γωνίες, με ένα αρκετά πρωτότυπο τυφέκιο.

Μετά από πολύ χρόνο και χρήματα που δαπανήθηκαν, κρίθηκε πάρα πολύ ακριβό και ανεπιτυχές να παραχθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα.

Χώρα: Ναζιστική Γερμανία

Μπήκε σε υπηρεσία: 1945

Ακτίνα βολής: Μακρύκανο

Ακτίνα βολής: 6561 πόδια

Ικανότητα ριπών: 30 γύροι


Ένα κραυγαλέο πρόβλημα με το μπαζούκα ήταν η λάμψη που δημιουργούσε κατά την εκτόξευσή του, που εξέθετε τη θέση του σκοπευτή και ανασήκωνε σκόνη, συντρίμμια και φλόγες στο πρόσωπο του ανθρώπου που κρατούσε όπλο. Οι νεότερες εκδόσεις του μπαζούκα περιελάμβαναν μια ασπίδα.

Το καλύτερο πράγμα για το μπαζούκα ήταν ότι αποτέλεσε τη βάση για τα καλύτερα όπλα που ήρθαν αργότερα.

Χώρα: ΗΠΑ

Μπήκε σε υπηρεσία: 1942

Τύπος: Αντιαρματικό όπλο

Ακτίνα βολής: Κάτω από 500 πόδια

Ικανότητα ριπών: Μια εκτόξευση πυραύλου


Το Sten MK II ήταν πολύ άστοχο.

Σε μια εποχή που η Βρετανία αντιμετώπισε την εισβολή και χρειάστηκε πολλά όπλα, το Sten ήταν γρήγορο, εύκολο και πολύ καλύτερο από το τίποτα.

Χώρα: Μεγάλη Βρετανία

Μπήκε σε υπηρεσία: 1940

Τύπος: Όπλο Submachine


Ακτίνα βολής: 230 πόδια

Ικανότητα ριπών: 32 γύροι


Η ιταλική εταιρεία Pietta έχει δημιουργήσει εκ νέου αυτό το εννέα φυσιγγίων περίστροφο με μία επιπλέον μονής βολής κάννη. Το Pietta LeMat είναι διαμετρήματος 44 (η κύρια κάννη), με την μονής βολής κάννη να είναι σε θάλαμο στο 20 GA για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς για muzzleloaders (η πρωτότυπη μιας βολής κάννη ήταν σε .65 διαμέτρημα). Η εταιρεία Pietta παράγει τρία μοντέλα: το Army, το Navy και το Cavalry. Το Army μοντέλο διαθέτει μιά οδοντωτή απελευθέρωση κάννης και ένα σταυρό στον επιλογέα κάννης. Υστερούσε στην εκτέλεση.

Χώρα: ΗΠΑ

Μπήκε σε υπηρεσία: 1856

Τύπος: Περίστροφο

Ακτίνα βολής: 164 πόδια

Ικανότητα ριπών: εννέα γύροι


Ίσως κανένα άλλο όπλο σε αυτή τη λίστα δεν είναι πιο χαρακτηριστικό του όπλου με τις μεγαλύτερες απαιτήσεις που όμως είχε τη χαμηλότερη απόδοση από το περίστροφο Apache. Αυτό το όπλο φαίνεται να συνδυάζει τα αποτελεσματικά συστατικά ενός μαχαιριού, σιδερογροθιές και ένα περίστροφο μικρού διαμετρήματος σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο.

Χώρα: ΗΠΑ

Μπήκε σε υπηρεσία: 1880

Τύπος: Προσωπική άμυνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις