Στα 6 εκατ. ευρώ οι ζημιές από τον αποκλεισμό της Ειδομένης

Στα 6 εκατ. ευρώ οι ζημιές από τον αποκλεισμό της Ειδομένης

Στα 6 εκατ. ευρώ το κόστος για τις μεταφορικές εταιρείες από τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη εδώ και 55 ημέρες, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο μεταφορικών εταιρειών Θεσσαλονίκης, Αναστάσιο Σαχπελίδη.


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σαχπελίδης ζήτησε από την κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα, καθώς η ζημιά για τις μεταφορικές εταιρείες, και κατ' επέκταση για την ελληνική οικονομία, είναι τεράστια, προκαλώντας προβλήματα ακόμη και για τη βιωσιμότητά τους.

Ακόμη και ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι έκανε παρέμβαση για την Ειδομένη σημειώνοντας ότι αν υπάρχει μια χώρα που δικαιούται να λάβει χρήματα για τον αριθμό μεταναστών που φιλοξενεί, αυτή είναι η Ελλάδα. Όταν κάποιος βλέπει τις εικόνες της Ειδομένης, πρέπει να ντρέπεται για την ανθρώπινη υπόστασή του, τόνισε μιλώντας στην Ιταλική τηλεόραση.

Σημειώνεται ότι οι κάτοικοι της Ειδομένης κατέθεσαν μήνυση κατά του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή λόγω του προσφυγικού.

Οι αρμόδιοι διαβεβαιώναν πριν το Πάσχα ότι η σιδηροδρομική γραμμή θα ανοίξει. Χαρακτηριστικά ο Νίκος Τόσκας από τα μέσα Απριλίου παραδεχόταν ότι «έχουν δίκιο οι διάφοροι φορείς στη Βόρεια Ελλάδα, και όχι μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, που παραπονούνται γιατί τα τρένα χρειάζεται να παρακάμπτουν αυτή την γραμμή και να πηγαίνουν μέσω Βουλγαρίας, και αυτό σημαίνει επιπλέον κόστος» και διαβεβαιώνε ότι σύντομα η περιοχή θα αποσυμφορηθεί.

fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις