Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μετά την αποκάλυψη Wikileaks

Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μετά την αποκάλυψη Wikileaks

Τις επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στο κλείσιμο της αξιολόγησης από τις αποκαλύψεις από την απομαγνητοφωνημένη συνομιλία Τόμσεν - Βελκουλέσκου της 19ης Μαρτίου, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο ιστότοπος Wikileaks, επιχειρούν να αναλύσουν στην κυβέρνηση.



Μετά τη σύσκεψη του Σαββάτου στο Μαξίμου, την επιστολή του Πρωθυπουργού στην Κριστίν Λαγκάρντ και τα τηλεφωνήματα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρόεδρο της Βουλής και στους πολιτικούς αρχηγούς, ο ερωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης έστειλε επιστολή στον Μάρτιν Σουλτς και στον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, στην οποία σημειώνει ότι χρειάζεται από την πλευρά των Ευρωπαίων «ενιαία και σαφής στάση απέναντι σε κινήσεις που υπομονομεύουν τις προσπάθειές μας για εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος» και ότι «είναι εξόχως σημαντικό το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει την στάση του και να διευκρινίσει εάν και σε ποιο βαθμό οι αποκαλύψεις εκφράζουν την πολιτική και τις προθέσεις του Ταμείου».
Για το τελευταίο στο Μαξίμου σημειώνουν ότι:
Θα επιμείνουν στο ότι το Ταμείο πρέπει να πάρει επίσημα διά της κ. Λαγκάρντ θέση και ότι μέχρι στιγμής «δεν αξιοποιεί την ευκαιρία να διαψεύσει ότι η στρατηγική του είναι η πρόκληση συνθηκών πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα».
Θα επιμείνουν ακόμη ότι υπάρχει θέμα με τον επικεφαλής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ταμείου Πολ Τόμσεν. Άλλωστε η αντίδραση του Πρωθυπουργού μόλις έγινε γνωστή η συνομιλία Τομσεν - Βελκουλέσκου «δεν θα αφήσουμε τον Τόμσεν να διαλύσει την Ευρώπη», είναι ενδεικτική της στάσης του Μαξίμου απέναντι στον ισχυρό άνδρα του Ταμείου στην Ευρώπη.
Παράλληλα στο Μαξίμου στέκονται:
Σε ένα tweet του ιστότοπου Wikileaks το Σάββατο στις 15:29, αφού δηλαδή είχε δημοσιοποιηθεί η επίμαχη συνομιλία, στο οποίο αναγράφεται χαρακτηριστικά: «Εμπιστευτικά αρχεία δείχνουν το IMF είναι σε πόλεμο με τη Μέρκελ για την Ελλάδα».
Όπως λένε αυτή ακριβώς είναι η διάσταση του θέματος, στην οποία θα εστιάσει κα θα επιμείνει η Αθήνα: στο ότι απαιτείται μια ενιαία στάση του ευρωπαϊκού σκέλους των Θεσμών και της Ελλάδας απέναντι στις απαιτήσεις του ΔΝΤ οι οποίες «παραβιάζουν τη συμφωνία της 13ης του περασμένου Ιουλίου».
Κάτι ανάλογο άλλωστε σημειώνει και ο Δ. Παπαδημούλης στην επιστολή του στον Μ. Σουλτς.
Στόχος ήταν και παραμένει εντός του Απριλίου να κλείσει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και με τη σύμφωνη γνώμη του ΔΝΤ η αξιολόγηση και να αρχίσει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους της χώρας. Κι αυτό διότι αναγνωρίζουν ότι την αποχώρηση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα δεν επιθυμούν οι Ευρωπαίοι και κυρίως ο Β. Σόιμπλε.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις