Σόιμπλε: Δεν θα αφήσουμε το ΔΝΤ να μας εκβιάσει για το χρέος

Σόιμπλε: Δεν θα αφήσουμε το ΔΝΤ να μας εκβιάσει για το χρέος

«Οι συμφωνίες του περασμένου καλοκαιριού είναι ξεκάθαρες, αν η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος ολοκληρωθεί με επιτυχία και συνεχίσει να υπάρχει η ανάγκη να γίνει κάτι για την αναδιάρθρωση του χρέους, τότε θα το συζητήσουμε», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλεστο Reuters.

«Μέχρι στιγμής, δεν μπορώ να διακρίνω από την ανάλυση της βιωσιμότητας του χρέους την ανάγκη της αναδιάρθρωσής του. Προς το παρόν, δεν βλέπω την ανάγκη για αυτό», πρόσθεσε.

Για τη στάση του ΔΝΤ, στον απόηχο της διαρροής των συζητήσεων Τόμσεν-Βελκουλέσκου στην οποία υπήρχε το ενδεχόμενο απειλής του ΔΝΤ να αποχωρήσει από το πρόγραμμα προκειμένου να πιέσει τους Ευρωπαίους για ελάφρυνση χρέους, ο Σόιμπλε απάντησε «η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα είναι συμφωνημένη. Σίγουρα δεν θα επιτρέψουμε να μας εκβιάσουν. Εμμένουμε στις συμφωνίες αλλά και οι άλλοι πρέπει να κάνουν το ίδιο».

«Κανείς δεν απαιτεί από την Ελλάδα να εφαρμόσει τα πάντα κατά γράμμα αν και το συνολικό αποτέλεσμα θα πρέπει να φέρνει τα επιθυμητά νούμερα και οι συμφωνηθέντες όροι να ανταποκρίνονται σε αυτούς που συμφωνήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Είμαι σίγουρος ότι θα καταλήξουμε σε ένα φιλικό διακανονισμό» πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις