Τέλος το βιβλιάριο πρόνοιας για τους ανασφάλιστους

Τέλος το βιβλιάριο πρόνοιας για τους ανασφάλιστους

Εγκύκλιο με την οποία ορίζεται ότι καταληκτική ημερομηνία η 4η Απριλίου, για εξέταση από την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικής Αρωγής των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για έκδοση ή για θεώρηση βιβλιαρίων ανασφάλιστων και πιστοποιητικών κοινωνικής προστασίας. Αιτήσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, αλλά δεν εκδόθηκε απόφαση, θα εξεταστούν από την 1η Ιουνίου 2016 και μετά με τη νέα διαδικασία.

Τονίζεται επίσης ότι καταργούνται και οι Επιτροπές Κοινωνικής Αρωγής και πλέον παύουν να κατατίθενται νέες αιτήσεις εκεί.

 Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι υπηρεσίες Πρόνοιας αναλαμβάνουν την ευθύνη να ενημερώνουν τους κατόχους βιβλιαρίων ανασφάλιστων και πιστοποιητικών κοινωνικής προστασίας για να τα διατηρήσουν έως τη λήξη τους, όπως επίσης και για τη νέα διαδικασία πρόσβασης σε δωρεάν περίθαλψη. Ειδικά για τις περιπτώσεις εκείνες που δεν εκδόθηκε απόφαση, παρά το γεγονός ότι υποβλήθηκε αίτηση, θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη ενημέρωση ότι η εξέταση θα γίνει με τη νέα διαδικασία από την 1η Ιουνίου 2016 και μετά.

Για το μεσοδιάστημα, οι πολίτες αυτής της κατηγορίας θα δικαιούνται απευθείας πρόσβαση στο ΕΣΥ, με χρήση του ΑΜΚΑ. Τονίζεται επίσης ότι για τους Δήμους τελική ημερομηνία έναρξης εφαρμογής της ΚΥΑ που καθορίζει τη διαδικασία της δωρεάν περίθαλψης είναι η 1η Ιανουαρίου 2017.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις