Θυσία οι νέοι συνταξιούχοι



Στον βωμό της συμφωνίας και της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης η κυβέρνηση αποφάσισε τελικά να θυσιάσει τις συντάξεις των μελλοντικών συνταξιούχων με μειώσεις άνω του 30%, τις καταβαλλόμενες επικουρικές συντάξεις με περικοπές έως και 40%, καθώς και τις συντάξεις χηρείας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Realnews, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας κατέθεσε νέα πρόταση με ακόμη χαμηλότερα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων στους δανειστές, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ.

Με τη νέα πρόταση, που αποκαλύπτει η «R», σε περίπτωση που οι καταβαλλόμενες συντάξεις επανυπολογιστούν με τους νέους συντελεστές αναπλήρωσης, θα πρέπει να μειωθούν κατά 1,8 δισ. ευρώ.



Ωστόσο, η κυβέρνηση εγγυάται ότι η προσωπική διαφορά που θα διαπιστωθεί θα συνεχίσει να καταβάλλεται και πέρα του 2018.

Σημειώνεται ότι η αρχική πρόταση της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας προέβλεπε μείωση 1 δισ. ευρώ, ενώ το ΔΝΤ ζητούσε 4 δισ. ευρώ.

Η «R» παρουσιάζει παραδείγματα που καταδεικνύουν ότι θα υπάρξουν επιπλέον μειώσεις έως και 25,4% σε υψηλόμισθους εργαζομένους με πολλά έτη ασφάλισης και πολύ μικρές αυξήσεις (έως 9,7%) σε εργαζομένους με χαμηλές απολαβές και πολλά έτη ασφάλισης.

Για ακόμα μεγαλύτερο συντάξιμο μισθό (άνω των 2.000 ευρώ), οι μειώσεις φθάνουν ή/και ξεπερνούν το 30%.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ







Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις