Η εντυπωσιακή διέλευση μαχητικών πάνω από την Ακρόπολη



Ο οξύς ήχος των κινητήρων των μαχητικών αεροσκαφών δεν είναι σύνηθης για την κατά τα άλλα πολύβουη πρωτεύουσα. Έτσι λοιπόν πολλοί Αθηναίοι είτε αιφνιδιασμένοι, είτε από περιέργεια το πρωί της Τετάρτης σήκωσαν τα μάτια τους στον αττικό ουρανό για να δουν ένα μοναδικό θέαμα.

Τέσσερα (συν ένα) πολεμικά αεροσκάφη της Ελλάδας και των ΗΠΑ έκαναν χαμηλή πτήση πάνω από την Αθήνα για να φωτογραφηθούν με φόντο την Ακρόπολη.







Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σήμερα πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος 2016», διέλευση μικτού σχηματισμού αεροσκαφών F-16 Block 52+ Advance της Πολεμικής Αεροπορίας και F-15E Strike Eagle των Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης [United States Air Forces in Europe (USAFE)] πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.







Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι Αμερικανοί πιλότοι είχαν ζητήσει να πετάξουν στον αττικό ουρανό προκειμένου να δουν από ψηλά την Ακρόπολη και να βγάλουν φωτογραφίες! Έτσι «οργανώθηκε» η πτήση, ώστε οι Έλληνες πιλότοι από τα F-16 να φωτογραφίσουν τα αμερικανικά μαχητικά πάνω από τον Παρθενώνα.





Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις