«Εισιτήρια» για ΑΕΙ και ΤΕΙ

«Εισιτήρια» για ΑΕΙ και ΤΕΙ

Οι υποψήφιοι οι οποίοι θα διαγωνιστούν με το νέο σύστημα εξετάσεων (4+1 μαθήματα) θα λάβουν, όπως ήταν αναμενόμενο, τη «μερίδα του λέοντος» από τις συνολικά 69.985 θέσεις που θα διατεθούν φέτος στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Στον αντίποδα, οι απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) που θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις με το παλαιό σύστημα (έξι μαθήματα) θα διεκδικήσουν το 4% των θέσεων των ΑΕΙ που προβλέπονται για τους υποψηφίους των ΓΕΛ με νέα εξέταση. Από την άλλη πλευρά, αυξημένο θα είναι το ποσοστό των αποφοίτων των Επαγγελματικών Λυκείων με το παλαιό σύστημα, συγκριτικά με τους αποφοίτους των ΓΕΛ, καθώς γι΄ αυτούς διαμορφώνεται στο 13,8% των θέσεων που προβλέπονται για την εισαγωγή στα ΤΕΙ.

Τα παραπάνω διευκρίνισε χθες το υπουργείο Παιδείας, το οποίο ωστόσο δεν είναι, ακόμη, σε θέση να ανακοινώσει τους ακριβείς αριθμούς θέσεων ΑΕΙ που αναλογούν ανά κατηγορία υποψηφίων, καθώς εκκρεμεί η έκδοση Προεδρικών Διαταγμάτων για τη λειτουργία της κατεύθυνσης Ισλαμικών Σπουδών στο τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ και τη μετονομασία του τμήματος Σλαβικών Σπουδών.

Έτσι, έχει γίνει γνωστό μόνο το σύνολο των θέσεων για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ (69.985 εκ των οποίων οι 43.855 αφορούν στα Πανεπιστήμια και οι 26.130 στα ΤΕΙ) που θα διεκδικήσουν 103.366 υποψήφιοι όλων των κατηγοριών.

Οι απόφοιτοι των ΓΕΛ οι οποίοι επέλεξαν το παλαιό σύστημα ανέρχονται μόλις σε 3.395 και αποτελούν το 4% των υποψηφίων των ημερήσιων ΓΕΛ. Όσον αφορά τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων ο αριθμός όσων επέλεξε το παλαιό σύστημα με την Ομάδα Α (υποψήφιοι για ΤΕΙ- με 4 μαθήματα εξέταση) είναι 2.457, αποτελώντας το 13,8% συνολικά των συμμετεχόντων των Ημερησίων ΕΠΑΛ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις