Κατρούγκαλος: Προστασία των κύριων συντάξεων και μετά το 2018 - Μείωση στις επικουρικές για το 10% των συνταξιούχων

Κατρούγκαλος: Προστασία των κύριων συντάξεων και μετά το 2018 - Μείωση στις επικουρικές για το 10% των συνταξιούχων

Υπήρξε συμφωνία ανάμεσα σε εμάς και τους εκπροσώπους των δανειστών, δήλωσε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ανέφερε ότι υπάρχει απόλυτη προστασία των κύριων συντάξεων και μετά το 2018, καθώς και ότι η εθνική σύνταξη είναι στα 384 ευρώ.

Χαρακτήρισε ανακριβείς τις πληροφορίες ότι θα κοπεί το ΕΚΑΣ για να κλείσει η συμφωνία, τονίζοντας επίσης ότι «μόνο το 10% θα δει μείωση στις επικουρικές» και ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για περικοπές κύριων συντάξεων.

Και αυτός από την πλευρά του, επανέλαβε ότι ο τρόπος που θα κλείσει η συμφωνία είναι «στην ευχέρεια της δημοκρατικά νομιμοποιημένης, από τον ελληνικό λαό, εξουσίας».

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε επίσης ότι το 80% των αυτοαπασχολούμενων θα έχει χαμηλότερες εισφορές από ότι στο παρελθόν, ενώ για τους μισθωτούς που έχουν αποδοχές κάτω από 1.000 ευρώ προβλέπεται για το 80% αυτών υψηλότερη σύνταξη.

Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα και βρίσκεται σε φάση ποσοστικοποίησης και ανταλλαγής προτάσεων. «Σε ό,τι αφορά σε υποχωρήσεις που ανάγονται σε περικοπές συντάξεων θεωρούμε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια» σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος. Έκανε λόγο για ίδια εφαρμογή όμοιων κανόνων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και πρόσθεσε ότι «τα συνταξιοδοτικά του δημοσίου θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα».

«Η αναγκαστικά μικρότερη δαπάνη θα μοιραστεί με δικαιότερο τρόπο» είπε ο κ. Κατρούγκαλος. Σε ερώτηση για το ποσοστό συνταξιούχων που θα θιγούν, ο υπ. Εργασίας απάντησε: «Αν είχα σκοπό να πως αριθμούς θα τους έλεγα. Λιγότερο από το 10% των συνταξιούχων πρόκειται να θιγούν. Είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία. Δεν προκείται να θιγεί αριθμός πάνω από το 10%».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις