Τζιτζικώστας: H Περιφέρεια μας καλείται να σηκώσει το 60% του βάρους, αυτό είναι δυσανάλογο



«Βρισκόμαστε στο μηδέν, η Περιφέρειά μας καλείται να σηκώσει το 60% του βάρους, αυτό είναι δυσανάλογο. Η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο, εδώ και μήνες κινείται με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας», αφού προκύψει το πρόβλημα. Η Κεντρική Μακεδονία έχει 17-18 χιλ πρόσφυγες, 13 χιλιάδες είναι στην Ειδομένη αυτή τη στιγμή. Προσωπικά, βλέποντας το κλείσιμο των συνόρων, έχω ζητήσει δημιουργία σημείων μετεγκατάστασης για επιμερισμό του βάρους του προβλήματος», τόνισε σε συνέντευξη του στον Alpha 989 ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας .

«Εμείς ως Περιφέρεια δεν έχουμε χώρους. Χώρους έχουν οι δήμοι, ο στρατός. Γιατί ψάχνουν ακόμα και σήμερα κατασκηνώσεις την ώρα που υπάρχουν έτοιμες κατασκηνώσεις του στρατού; Είναι πανέτοιμα και άδεια. Σήμερα θα μιλήσουμε με τον κο Βίτσα. Σήμερα θα συνεννοηθούμε. Το έχω πει πάρα πολλές φορές και στον κ. Μουζάλα» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε:

«Μόλις χθες ορίστηκε για πρώτη φορά συντονιστής για την ιστορία, εμείς έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό συντονιστή σε κάθε περιφέρεια, να τροποποιηθεί ο νόμος που διέπει τις περιφέρειες για να διοχετεύσουμε κονδύλια. Από τη στιγμή που δεν μπορείς να εκταμιεύσεις κονδύλια, επαφίεσαι στον εθελοντισμό. Έχουμε μετατρέψει το πολιτιστικό κέντρο της περιφέρειας «Αλέξανδρος», σε σημείο συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων, κάνουμε κινήσεις».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επεσήμανε ότι «με την τακτική της κυβέρνησης ανησυχώ πάρα πολύ γιατί δεν έχει διάθεση άσκησης αποτελεσματικής και ουσιαστικής διπλωματίας. Από τη στιγμή που χώρες προχωρούν σε μονομερείς ενέργειες για κλείσιμο συνόρων η ελληνική κυβέρνηση έχει υποχρέωση να ζητήσει κυρώσεις. Τις επόμενες 40 μέρες, αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα και δεν αποδώσει το ΝΑΤΟ, θα ξεπεράσουμε τους 120 χιλιάδες. Οι μετανάστες δεν είναι τόσο το πρόβλημα όσο οι πρόσφυγες. Το πρόβλημα που πρέπει να εστιάσει η κυβέρνηση είναι οι πρόσφυγες».

Τέλος, αναφέρθηκε στον εθελοντισμό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κόσμος είναι συγκινητικός. Έχουμε πολύ ψηλά και πριν το προσφυγικό, ως Περιφέρεια την κοινωνική αλληλεγγύη. Είναι συγκινητική η προσέλευση των συμπολιτών μας σε όποια δράση κάνουμε».
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις