Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Αλβανία κύρια πηγή παραγωγής μαριχουάνας



Την Αλβανία θεωρεί κύρια πηγή για την παραγωγή μαριχουάνας και σημείο διέλευσης για την κοκαΐνη και την ηρωίνη προς της ευρωπαϊκές αγορές, το Στέιτ Ντιπαρτμεντ.

Παράλληλα η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την καταπολέμηση των ναρκωτικών στον κόσμο, τονίζει ότι στην Αλβανία παράγεται μόνο κάνναβη και όχι άλλα είδη ναρκωτικών ουσιών.

«Η κυβέρνηση της Αλβανίας δεν τηρεί στατιστικά στοιχεία για τη χρήση ναρκωτικών. Με εξαίρεση τη μαριχουάνα, η χρήση άλλον ναρκωτικών δεν είναι σημαντική» αναφέρει η έκθεση.

«Το 2015 -σύμφωνα με την έκθεση- οι αρχές πραγματοποίησαν μια σειρά από συλλήψεις και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από τους καλλιεργητές και τα δίκτυα των λαθρεμπόρων που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Η επιτυχία αυτή οφείλεται κυρίως στη συνεχιζόμενη συνεργασία με τις ιταλικές αρχές και την αυξημένη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας και της αστυνομίας».

Επικαλούμενη στοιχεία της αλβανικής αστυνομίας, η έκθεση επισημαίνει ότι "κατά τους πρώτους 10 μήνες του 2015, κατασχέθηκαν 6,87 τόνοι μαριχουάνας, καταστράφηκαν 689.815 χασισόδεντρα σε έκταση 44 στρεμμάτων, μετά τον εντοπισμό από αέρος, από τις ιταλικές αρχές, ενώ κατασχέθηκαν 55,3 κιλά ηρωίνης και 26,4 κιλά κοκαΐνης".

Η Αλβανία εξακολουθεί να λαμβάνει βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση για να βελτιώσει τις επιδόσεις της στον αγώνα κατά των ναρκωτικών.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις