Στην ανάγκη νέου σχεδιασμού του προϋπολογισμού λόγω του προσφυγικού, στάθηκε ο Δημήτρης Μάρδας με δηλώσεις του.

«Δεν μπορούν τα κράτη μέλη να αγνοούν την συνθήκη της Λισσαβόνας, που προβλέπει στα άρθρα 78,79 και 80 την κατανομή των βαρών στα κράτη μέλη σε περιπτώσεις, αντίστοιχες με τις αυξημένες προσφυγικές ροές που αντιμετωπίζουμε σήμερα», υπογράμμισε ο υφυπουργός Εξωτερικών στο Κόκκινο, συμπληρώνοντας πως «ακόμα και οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, που δεν είναι στην Ε.Ε. αλλά έχουν σαφείς σχέσεις με την Ένωση, θα πρέπει να ακολουθούν αυτά που ορίζουν οι Ευρωπαϊκές συνθήκες».

Παράλληλα ο Υφυπουργός Εξωτερικών απαντώντας στην ερώτηση για το κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει το προσφυγικό τις διαπραγματεύσεις για την πρώτη αξιολόγηση είπε, «τα δύο ζητήματα είναι τελείως διαφορετικά και δεν μπορεί να συγχέονται, όμως όσον αφορά τις δαπάνες του προϋπολογισμού της χώρας, γεγονός είναι ότι έχει επιβαρυνθεί». «Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, σημείωσε ο κ. Μάρδας, «όσον αφορά τον προϋπολογισμό και τις δαπάνες για το 2016 θα επηρεάσει και την πρώτη αξιολόγηση».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η δημοσίευση των αναρτήσεων έγκειτο στα πλαίσια ενημερωτικού blog και όχι δημοσιογραφικού . Οι αναρτήσεις, κρίνονται οι κατάλληλες από τους διαχειριστές και συγγραφείς και για αυτό γίνετε αναδημοσιευση μέσα από τον δικό μας ιστοχωρο ,διατηρώντας και τηρώντας την νομιμότητα αναδημοσιευσης.Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της ομάδας του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατά την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη. Tο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΕΑ * MACEDONIA NEWS δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!

Δημοφιλείς αναρτήσεις